Категорія
Новини
Дата

США звинувачують Китай у невиконанні торговельної угоди та обіцяють реакцію на політику КНР

Адміністрація президента США Джо Байдена звинуватила Китай у невиконанні зобовʼязань щодо купівлі вироблених у Штатах товарів у рамках торговельної угоди 2020 року. США готові вжити нових заходів щодо промислової політики КНР, йдеться в доповіді Офісу торговельного представника США, підготовленій для Конгресу, пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Китай протягом 2020-2021 років не виконав умови купівлі сільськогосподарських, енергетичних та виробничих товарів більш ніж на $100 млрд порівняно з цільовою сумою, йдеться у доповіді.
  • США вважають, що промислова політика Китаю ставить під удар американські компанії, які конкурують з китайськими, та готові вжити нових заходів для врівноваження конкурентних умов.
  • Які заходи можуть бути вжиті та у які терміни вони можуть набути чинності, у доповіді не уточнюється.
  • Офіс торговельного представника США пообіцяв продовжити тиск на Китай для виконання зобовʼязань торговельної угоди.

Контекст

Пекін і Вашингтон уклали торговельну угоду на початку 2020 року. США погодилися знизити мита на низку китайських товарів в обмін на те, що КНР закуповуватиме американську продукцію обсягом близько $200 млрд протягом наступних двох років.

Китай неодноразово закликав адміністрацію Байдена поліпшити відносини, які погіршилися за часів попередника. Адміністрація Дональда Трампа вела активну санкційну політику щодо Китаю.

У червня 2021 року США розширили заборону американцям інвестувати в китайські технологічні і оборонні компанії.

На початку грудня 2020 року США ввели санкції ще для низки китайських технологічних компаній, які, на думку США, повʼязані з військовими. Також США ввели експортні обмеження проти 45 російських та 58 китайських компаній, повʼязаних з оборонними секторами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні