Категорія
Новини
Дата

Суд скасував ліквідацію компанії, що заборгувала ПриватБанку 4,3 млрд грн

Центральний апеляційний господарський суд у м. Дніпро задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку та скасував ухвалу про ліквідацію товариства з іноземними інвестиціями «Новофарм», йдеться у повідомленні банку. Ця компанія має непогашений борг перед банком на 4,3 млрд грн. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Справу направлено на новий розгляд судом першої інстанції.
  • Крім того, суд закрив провадження за апеляційною скаргою іншого кредитора «Новофарму» – ТОВ «Цукорпром», відмовив у клопотаннях ліквідатора та «Цукорпром» про витребування та долучення доказів, а також відхилив заяву Володимира Яценка про приєднання до апеляційних скарг банку та ТОВ «Цукорпром». В банку зазначили, що скарга ТОВ «Цукорпром» та заява Яценка були подані після спливу законних строків подання.

Контекст

За кілька днів до націоналізації 2016 року службові особи ПриватБанку прийняли рішення надати компанії «Новофарм» кредит на суму 3,2 млрд грн для реструктуризації заборгованості фірми перед банком – попри те, що у грудні 2015 року комісія НБУ визнала «Новофарм» особою, пов’язаною з ПриватБанком.

У жовтні 2020 року госпсуд Дніпропетровської області задовольнив позов ПриватБанку до «Новофарм» і її фінансового поручителя Pointex Sale LLP про стягнення заборгованості. У квітні 2021 року цей же суд визнав «Новофарм» банкрутом, а у липні 2022 року ліквідував юридичну особу «Новофарм» без погашення боргу ПриватБанку «у зв`язку з недостатністю майна банкрута», на що ПриватБанк подав апеляційну скаргу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні