Категорія
Новини
Дата

Суд заарештував кар’єр кварцитів Олега Дерипаски. Підприємство поставляло до РФ компоненти для ракетобудування

Суд за клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора заарештував корпоративні права і майно ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів», який належить структурам російського олігарха Олега Дерипаски. Підприємство незаконно видобувало мінерали на території України та експортувало до РФ, повідомила пресслужба відомства.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів» незаконно видобувало високочистий кварцит, кремній та феросиліцій у Баницькому родовищі на Сумщині, заявляє слідство.
  • Видобуті корисні копалини незаконно експортувалися до Росії та реалізовувалися на користь підприємств військово-промислового комплексу РФ, у тому числі для виготовлення тактичних ракетних комплексів, йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.
  • Суд арештував корпоративні права, об’єкти нерухомості, земельні ділянки, транспортні засоби та спецтехніку ТОВ на суму близько 10 млн грн. Арештовані корпоративні права та майно передано для управління до АРМА. Досудове розслідування кримінального провадженні здійснюється слідчими Центрального апарату ДБР.

Контекст

Минулого тижня суд за поданням Бюро економічної безпеки наклав арешт на 100% корпоративних прав одного із гірничо-збагачувальних комбінатів. Керівництво підприємства підозрюють в ухиленні від сплати податків на 10 млн грн та постачанні титанової сировини до РФ та Білорусі. За даними джерел Forbes, йдеться про «Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат».

Олег Дерипаска потрапив під американські санкції в 2018 році за тісні зв’язки з президентом РФ Путіним у справі про втручання в президентські вибори 2016 року. Тоді ж проти Дерипаски було запроваджено санкції СНБО. Після початку повномасштабної війни РФ проти України Дерипаска потрапив під санкції Великої Британії. Основні активи Дерипаски — група En+, яка має частку в Rusal, група ГАЗ та група Інгосстрах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні