Категорія
Новини
Дата

Tesla і Nio призупиняють послуги із зарядки електромобілів через перебої з електроенергією в Китаї

Енергетична криза в Китаї торкнулася власників електромобілів, оскільки автовиробники, зокрема Tesla та Nio, вирішили призупинити роботу деяких зарядних станцій. До перебоїв у подачі електроенергії призвели посуха і спека, що охопили країну, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Додатки користувачів показують, що зарядні станції не працюють в місті Ченду в провінції Сичуань, де найсильніша посуха в країні з 1960-х років.
  • Nio розмістила тимчасові повідомлення у своїй програмі, інформуючи власників про те, що деякі з її станцій заміни акумуляторів в Ченду «відключені через серйозне перевантаження в мережі при високих температурах».
  • Tesla відключила або обмежила роботу більш ніж дюжини зарядних станцій у двох містах, залишивши тільки дві з них працюючими і тільки вночі 17 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ.
  • Компанія Teld New Energy, яка має в управлінні близько 300 000 станцій для зарядки по всій країні, просить водіїв перед виїздом перевірити, чи підключені вони до мережі, оскільки місцеві органи влади вимагали відключення деяких обʼєктів. Компанія також пропонує пільгові тарифи для користувачів, які заряджаються пізно вночі або вранці, щоб уникнути пікового часу попиту на електроенергію.
  • Тим часом Nio закликає користувачів у Сичуані ділитися своїми домашніми зарядними пристроями у період з 20 серпня по 20 вересня.

Контекст

Нещодавно Китай наказав усім заводам у провінції Сичуань тимчасово зупинити роботу, щоби знизити навантаження на енергосистему, адже через найсильнішу за останні 60 років спеку зросло користування кондиціонерами. 

Цей крок стосується заводів, що належать таким компаніям, як CATL, яка постачає акумулятори для Tesla, Foxconn Technology, яка є постачальником Apple, Toyota, Texas Instruments, Volkswagen, Onsemi, та іншим.

Влада намагається зберегти електроенергію для житлових будинків у регіоні, адже офіційні особи попередили, що Сичуань переживає «найважчий і найекстремальніший момент» в електропостачанні. Ймовірно, це повʼязано з тим, що регіон залежить від гідроенергетики, внаслідок чого особливо вразливий до аномальної спеки та посухи, які також спустошують водосховища.

У кількох містах температура підскочила до 40 градусів за Цельсієм.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні