Категорія
Новини
Дата

Tesla разом із постачальниками планує інвестувати $15 млрд у завод у Мексиці

Автовиробник Tesla та його постачальники інвестують $15 млрд протягом наступних двох років у завод, який все ще будується у Мексиці, це втричі перевищує суму інвестицій, про яку раніше заявляли офіційні мексиканські особи, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У березні генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що компанія відкриє гігафабрику в північному штаті Нуево-Леон, що є частиною прагнення виробника електромобілів розширити свою глобальну присутність.
  • У той час Маск не уточнив подробиці інвестицій Tesla, але мексиканські чиновники заявили, що завод вимагатиме інвестицій у розмірі $5 млрд.
  • Нині ж губернатор Нуево-Леона Семюел Гарсія заявив, що тепер на обʼєкт піде втричі більше коштів.
  • «Лише Tesla та її постачальники генерують інвестиції у розмірі $15 млрд за два роки», – сказав губернатор, додавши, що ця «величезна сума» вимагатиме від штату більше витрат на автомагістралі та інші громадські роботи.

Контекст

До заяви Tesla на початку цього року найбільші світові автовиробники BMW, General Motors та Ford оголосили про плани розпочати або збільшити виробництво електромобілів у величезному автомобільному секторі Мексики, оскільки галузь переходить від автомобілів, що працюють на викопному паливі.

Джерела раніше повідомили агентству Reuters, що Tesla планує розпочати виробництво в Мексиці в 2025 році, але компанія не оголосила ні дату початку будівництва свого гігантського заводу, ні коли виробництво буде запущено в експлуатацію.

Днями аналітики Morgan Stanley спрогнозували, що суперкомпʼютер Dojo компанії Tesla може призвести до стрибка ринкової вартості автовиробника майже на $600 млрд за рахунок стимулювання впровадження роботаксі та його програмних послуг. Виробник електромобілів у липні розпочав розробку суперкомпʼютера, що використовується для навчання моделей штучного інтелекту для безпілотних автомобілів. Tesla планує витратити понад $1 млрд на Dojo протягом наступного року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні