Категорія
Новини
Дата

Трамп поважає Зеленського – посол США в ЄС часів Трампа, Гордон Сондленд

Експрезидент США Дональд Трамп поважає президента України Володимира Зеленського. Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine заявив Гордон Сондленд, який за каденції Трампа був послом США в ЄС та одним з учасників «паралельного каналу» комунікації з Україною, а нині зареєструвався як лобіст Києва у Вашингтоні.

Ключові факти:

  • «Думаю, Трамп дуже поважає Володимира Зеленського. Звичайно, Зеленський припускався помилок, він людина. Але, думаю, Трамп захоплюється тим, що у вас є лідер», – сказав Сондленд.
  • Багато людей на місці Зеленського тікали з країни, пояснює він. А Зеленський увійде в історію фразою, яку сказав на початку повномасштабної війни – «мені не потрібна евакуація, мені потрібна зброя».
  • Довіра до Зеленського з моменту першої зустрічі з Трампом значно зросла, враховуючи його дії під час війни, вважає Сондленд.
  • «Зеленський має провести час з Трампом. Думаю, це станеться і вони сподобаються один одному», – підсумував він.

Контекст:

Дональд Трамп наразі має більші шанси перемогти на виборах президента США за чинного президента Джо Байдена. Він випереджає опонента в опитуваннях у шести з семи swing states, які як правило є вирішальними для перемоги, зазначає The Wall Street Journal.

Трамп довгий час без деталей обіцяв закінчити війну в Україні за 24 години. Але не уточнював, як саме. На початку березня Трамп підтримав ідею надання допомоги Україні в кредит.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні