Категорія
Новини
Дата

Трамп та Гарріс домовились про перші дебати 10 вересня

2 хв читання

Колишній президент Дональд Трамп погодився на пропозицію ABC News провести дебати з віце-президентом Камалою Харріс 10 вересня, про це він повідомив під час пресконференції.

У червні на телеканалі CNN відбулися дебати Трампа та Байдена. Саме після провального виступу останнього у Демократичній партії почалися обговорення заміни його кандидатури на вибори президента США у листопаді.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «Я з нетерпінням чекаю на дебатів, тому що вважаю, що нам потрібно розставити всі крапки над «i», — сказав Трамп.
  • Гарріс також підтвердила свою участь у дебатах і повідомила, що з нетерпінням чекає на цей поєдинок. «Що ж, я рада, що він нарешті погодився на дебати 10 вересня. Я з нетерпінням чекаю на це і сподіваюся, що він зʼявиться», — зазначила Гарріс, яка раніше звинуватила Трампа в тому, що він злякався і намагається відмовитися від дебатів.
  • Раніше Трамп заявляв, що хотів би, щоб дебати організував консервативний канал Fox News, зазначивши, що вони пройдуть у Пенсільванії, «на майданчику, район якого буде визначено».
  • На прес-конференції 8 серпня Трамп також заявив, що хотів би провести дебати з Гарріс ще двічі – 4 вересня на каналі Fox News і 25 вересня на каналі NBC.
  • Трамп повідомив, що CBS проведе дебати між двома кандидатами на посаду віце-президента – республіканцем Джей Ді Венсом та демократом Тімом Волзем.

Контекст

Кандидат від Республіканської партії Трамп один раз у червні провів дебати із чинним президентом Джо Байденом. Вони мали зробити це знову 10 вересня, але Байден знявся з президентських перегонів після провального виступу. Це проклало шлях для того, щоб Гарріс стала кандидатом від Демократичної партії.

Підтвердження дебатів на каналі ABC знаменує собою кінець перепалок, які пішли за рішенням Байдена вийти з гонки між кампаніями Трампа і Гарріс через заплановане протистояння кандидатів.

Трамп розкритикував Гарріс за те, що вона не відповідала на запитання журналістів і не давала інтервʼю з того часу, як трохи більше двох тижнів тому вона стала ймовірним кандидатом від Демократичної партії. Національні опитування і опитування в штатах, що вагаються, свідчать про те, що її кампанія в останні дні набирає обертів, хоча гонка за Білий дім залишається напруженою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд