Категорія
Новини
Дата

Трамп вніс заставу в $175 млн у справі про шахрайство

Колишній президент США Дональд Трамп вніс заставу на $175 млн у справі про шахрайство, пише Financial Times. Згідно з судовими документами, Трамп забезпечив заставу через страхову компанію Knight Specialty.

Ключові факти

  • Трамп вніс заставу, щоб перешкодити генеральному прокурору Нью-Йорка отримати майже пів мільярда доларів за рішенням суду про шахрайство проти нього та його бізнесу. Це тимчасово поклало край протистоянню, яке могло призвести до втрати частини власності колишнього президента.
  • Суму, яку він був змушений виплатити, апеляційний суд зменшив з повної суми – яку, за твердженням Трампа, було б «неможливо» отримати – до $175 млн минулого тижня.
  • Внесення застави відбулося в результаті судової заборони, винесеної минулого тижня суддею, який займається окремою кримінальною справою, що має бути передана до суду наприкінці цього місяця і була розширена іншим судом Нью-Йорка.

Контекст

У лютому цього року суд у Нью-Йорку зобов’язав експрезидента США сплатити $454 млн штрафу, включно з відсотками, у так званій справі про шахрайство. В ухвалі суду йдеться, що бізнес-імперія Трампа Trump Organization завищувала вартість своєї нерухомості, таким чином отримуючи вигідніші банківські кредити. 

Прокуратура штату Нью-Йорк інкримінувала Трампу сім звинувачень, серед яких – шахрайство, підробка документів, складання неправдивих фінансових звітів.

Це рішення стало результатом розгляду цивільного позову проти Трампа, поданого у вересні 2022 року генпрокуроркою штату Нью-Йорк.

Раніше адвокати експрезидента подали до суду заяву, в якій закликали апеляційний суд штату відкласти виконання рішення, стверджуючи, що сума є надмірною. Захист Трампа попросив дозволити йому внести заставу в розмірі $100 млн, поки він подає апеляцію на рішення суду.

Президентська кампанія Трампа стикається з фінансовими проблемами. Раніше джерела NYT повідомили, що експрезидент США 3 березня у Флориді зустрівся з мільярдером Ілоном Маском та кількома донорами-республіканцями у пошуках фінансування президентських перегонів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні