Категорія
Новини
Дата

Третя найдорожча енергокомпанія Німеччини EnBW відмовляється від нових контрактів із «Газпромом»

Третя найдорожча енергетична компанія Німеччині EnBW не укладатиме нові контракти з Росією, доки Володимир Путін залишається президентом країни. Про це виконавчий директор компанії Френк Мастіо розповів у ході річної пресконференції групи, повідомляє Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «За цієї влади не буде жодних нових контрактів на постачання з Росією», – заявив він.
  • EnBW є третьою найбільшою енергетичною компанією Німеччини за ринковою вартістю. Компанія активізувала зусилля щодо скорочення поставок російського вугілля та газу, але заявила, що не може відразу компенсувати раптову зупинку імпорту та вступає в переговори з конкурентами RWE та E. ON.
  • «Як ви знаєте, повна заміна закупівель у короткостроковій перспективі у разі теоретичної втрати російського газу для нас нездійсненна, як і для більшості учасників ринку», — сказав Мастіо. За його словами, Німеччина продовжуватиме покладатися на імпорт газу ще певний час, та він вітає спроби уряду у пошуках скрапленого природного газу з Катару. 

Контекст:

EnBW отримала 3,6 млн тонн, або 86% своїх поставок кам’яного вугілля з Росії, повідомив Мастіо. Проте додав, що компанія почала диверсифікувати закупівлі наприкінці 2021-го, а сформованих запасів вистачить до кінця цього року.

Щодо газового підрозділу групи, VNG, то торік вона закупила 20% російських потужностей з закуплених 495 ТВт-год всього. Обсяги російського імпорту зменшаться з 2023 року, додали там. Зокрема, один із двох російських контрактів втрачає чинність наприкінці 2022-го, а інший – у 2030 році.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні