Категорія
Новини
Дата

У Чорногорії, Боснії та Хорватії стався блекаут. Імовірно, через аномальну спеку

1 хв читання

У Чорногорії, Боснії та більшій частині Адріатичного узбережжя Хорватії, де температура наблизилася до 40°C, 21 червня стався блекаут, пише Reuters з посиланням на чорногорську енергокомпанію CEDIS та місцеві ЗМІ. Ймовірною причиною знеструмлення могла стати несправність інтерконектора в Чорногорії.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Майже вся територія Чорногорії знеструмлена через перебої в роботі мережі, йдеться у повідомленні CEDIS на сторінці у Facebook.
  • Репортер Reuters повідомив, що столиця Сараєво, міста Баня-Лука і Мостар знеструмлені. Місцеві ЗМІ повідомляють про відключення електроенергії по всій країні.
  • Хорватська енергокомпанія HEP заявила, що відключення в деяких частинах країни було спричинене «міжнародним збоєм, яке вплинуло на кілька країн».
  • Хорватський оператор системи передачі проводить аналіз разом з системними операторами сусідніх країн, щоб визначити причину.
  • Компанія HEP заявила, що запустила свої виробничі потужності на повну потужність, щоб відновити енергопостачання в найкоротші терміни.
  • Більша частина Адріатичного узбережжя Хорватії залишилася без електрики, повідомило державне телебачення HRT. Рух у прибережному місті Спліт зупинився після того, як перестали працювати світлофори. 
  • Албанський телеканал Top Channel повідомив, що низка міст, включаючи столицю Тирану, залишилися без електрики. Посилаючись на джерела, він повідомив, що причиною знеструмлення стала несправність інтерконектора в Чорногорії.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд