Категорія
Новини
Дата

У Дніпрі знесуть недобудований готель «Парус». 28-поверхова будівля стоїть з 1975 року

Влада Дніпра має намір знести недобудований готель «Парус», розташований на березі Дніпра. Мер міста Борис Філатов повідомив, що суд повернув будівлю громаді.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Верховний Суд України остаточно повернув «Парус» територіальній громаді, написав Філатов у Facebook. «Ми […] повернули «Парус» в місто, і найближчим часом його знесемо», – повідомив мер міста.
  • Під час знесення Тризуб, нанесений волонтерами у 2014 році, «буде обов'язково зафарбований», додав Філатов.
У Дніпрі знесуть недобудований готель «Парус». 28-поверхова будівля стоїть з 1975 року /Фото 1

Недобудований готель «Парус». Фото: Міська рада Дніпра

Цитата

«Недобудована будівля готелю «Парус» – це одна з найдепресивніших споруд не лише Дніпра, а й усієї країни. З 1975 року (!) цей жах стояв німим докором і став культовим місцем для самогубців», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

Контекст

28-поверховий готель-хмарочос на 996 місць почали будувати напочатку 1970 років. З 1987 року будівельні роботи почали згортатися, а з 1995 року – припинилися.

У 2005 році будівлю продали столичній компанії «Ромбус-Приват» за $4,7 млн. Покупець мав добудувати готель до 2015 року. Наприкінці 2021 року набуло чинності рішення апеляційного суду про розірвання договору купівлі-продажу між Дніпровською міськрадою та «Ромбус-Приват».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні