Категорія
Новини
Дата

У Франції в день відкриття Олімпіади зупинили рух швидкісних поїздів через підпали на залізниці

2 хв читання

Пасажири збираються біля інформаційного табло на вокзалі Монпарнас у Парижі 26 липня 2024 року після призупинення руху швидкісного руху поїздів /Getty Images

Пасажири збираються біля інформаційного табло на вокзалі Монпарнас у Парижі 26 липня 2024 року після призупинення руху швидкісного руху поїздів Фото Getty Images

Франція призупинила швидкісне залізничне сполучення по більшій частині країни після того, як мережа зазнала диверсій за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор, пише FT. Державний залізничний оператор SNCF повідомив про кілька скоординованих актів вандалізму – навмисних підпалів.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • «Пожежі були влаштовані навмисно, щоб завдати шкоди нашій інфраструктурі, і команди інженерів вже працюють на місці. Багато поїздів доведеться скасувати», – заявив оператор високошвидкісних залізниць SNCF.
  • Три пожежі сталися приблизно в один і той же час, а неподалік були знайдені запалювальні матеріали, повідомив Жан-Пʼєр Фаранду, генеральний директор SNCF. Він пообіцяв відновити рух якомога швидше.
  • Пасажири публікують у соцмережах фотографії переповнених вокзалів у Парижі після того, як рух поїздів було повністю припинено.
  • Міністр транспорту Патріс Вергріте попередив, що рух поїздів буде порушено протягом усіх вихідних. За його оцінками, постраждають близько 800 000 пасажирів, він сказав, що постраждали труби, якими прокладені електричні кабелі, що потребує кропіткої роботи з їх ремонту.
  • Служби безпеки і транспортні служби готувалися до подібних інцидентів протягом багатьох років організації ігор, але, схоже, не змогли їх зупинити, зазначає видання.
  • Близько 45 000 поліцейських вже патрулюють Париж, щоб убезпечити місто, а Лоран Нуньєс, шеф поліції міста, заявив, що додаткові сили поліції направляються на залізничні станції. 
  • Авіакомпанія Eurostar попередила про затримки на своїх рейсах з Лондона до Парижа. «Через проблеми з повітряним електропостачанням у Франції сьогодні, ми радимо вам відкласти вашу поїздку», – йдеться у повідомленні оператора. 
  • Наразі не було жодної інформації щодо того, хто стоїть за цими атаками. Французькі офіційні особи раніше попереджали, що Росія або політичні активісти можуть спробувати саботувати ігри, а також готувалися до терористичних атак.

Контекст

Церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі розпочнеться в пʼятницю, 26 липня, о 20:30 і триватиме до опівночі.

Голова МЗС Ізраїлю Ісраель Кац у листі до французького міністра Стефана Сежурне попередив про можливість теракту, інспірованого Іраном, під час проведення Олімпійських ігор у Парижі, повідомила напередодні Le Figaro.

У листі Кац заявив французькому колезі про потенційну загрозу терористичних атак проти ізраїльських спортсменів і туристів з боку «іранських терористичних груп та інших терористичних організацій» під час Олімпіади в Парижі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд