Категорія
Новини
Дата

У Києві створять ландшафтний заказник «Протасів Яр». Київрада схвалила рішення

Київрада схвалила рішення про створення ландшафтного заказника «Протасів Яр». Підтримали таке рішення 85 депутатів, ідеться на сайті столичного мера Віталія Кличка.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Створення заказника – це вшанування памʼяті Романа Ратушного і свідчення того, що його справа і справа багатьох киян, які боролися за цю зелену зону, була не марною. Протасів Яр урятували від забудови. Він є ландшафтним заказником! І буде радувати не одне покоління киян», – наголосив Віталій Кличко.
  • ГО «Захистимо Протасів Яр» привітала таке рішення і зазначила, що це лише початок. «Одним рішенням на папері заказник не створити. Ми готові і будемо працювати над реалізацією цього рішення… Але важливий крок до мрії киян і Романа Ратушного уже здійснено», – заявили в організації.

Контекст

Навесні 2021 року Господарський суд Києва визнав, що в 2012 році тодішній мер Києва Леонід Черновецький без належного рішення Київради передав компанії «Бора» (повʼязують з Вадимом Столаром*) майже 28 000 кв. м ділянки у Протасовому Яру. Суд визнав договір суборенди між компаніями «Бора» та «Дайтона Груп» недійсним, але забудовники оскаржили рішення.

У січні цього року Касаційний господарський суд Верховного Суду відхилив касаційну скаргу компанії «Бора» щодо ділянки в Протасовому Яру, визнавши договір оренди між нею й забудовником «Дайтона Груп» недійсним.

*Після публікації була зміна: у попередній версії вказувалось, що крім Столара до компанії «Бора» також має відношення Андрій Вавриш. «Це не відповідає дійсності — стверджує в офіційному листі PR-директор компанії Saga Development Наталія Рева, — Андрій Вавриш не має стосунку до компанії «Бора». Просимо виправити в новині цю неточність»

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні