Категорія
Новини
Дата

У США через збій на кілька годин заборонили всі внутрішні авіарейси

Через технічний збій виліт усіх внутрішніх рейсів США до 9:00 ранку за Північноамериканським східним часом (16:00 за київським) заборонено. Про це йдеться в повідомленні Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • FAA скасувало рейси через відключення програми NОТАМ, через яку пілоти отримують інформацію та рекомендації регулятора. 
  • Спочатку рішення про скасування рейсів було залишено на розсуд самих авіакомпаній, але потім регулятор вирішив заборонити польоти, щоб повністю відновити роботу системи й підтвердити збереження інформації.
  • Станом на 13:00 у США затримано понад 1200 рейсів, скасовано близько ста. Деякі літаки були змушені здійснити посадки в найближчих аеропортах.
  • Президент США Джо Байден був проінформований про збій. Він розпорядився розслідувати причину збою NОТАМ. 
  • Що стало причиною зупинки програми, поки що невідомо. Даних, які б вказували, що збій стався через втручання хакерів, немає.

Контекст

У лютому 2021 року хакери зламали мережі NASA і FAA в рамках кампанії, націленої на урядові установи США і приватні компанії. Вважається, що NASA і FAA – це ті два з девʼяти урядових агентств, які, як доведено, постраждали в результаті атаки. Решта сім – міністерства торгівлі, енергетики, внутрішньої безпеки, юстиції та держави, казначейство і національні інститути охорони здоровʼя.

До числа жертв масштабної кібератаки також потрапили компанії, що займаються кібербезпекою, – FireEye, Microsoft і Malwarebytes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні