Категорія
Новини
Дата

Угорщина вимагає від ЄС продовжити обмеження на імпорт української агропродукції до кінця року

Угорщина попросила ЄС продовжити обмеження на імпорт українських зернових і олійних культур для п’яти східноєвропейських держав до кінця 2023 року. Про це заявив держсекретар міністерства сільського господарства країни Жолт Фельдман, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Крім продовження обмежень на імпорт, Угорщина також звернулася до Брюсселя з проханням надати фінансову підтримку місцевим фермерам, щоб полегшити транспортування запасів зерна, які залишилися у сховищах до нового врожаю.
  • «Ми зацікавлені в тому, щоб збір врожаю в Угорщині був успішно завершений, а угорські фермери могли продавати свою продукцію», – сказав Фельдман після зустрічі міністрів сільського господарства ЄС у Брюсселі.

Контекст

Починаючи з 15 квітня, Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія по черзі заборонили імпорт агропродукції з України. Єврокомісія обіцяла новий пакет підтримки аграріїв загальною вартістю €100 млн та активацію надзвичайних захисних заходів відповідно до чинного Регламенту про автономні торговельні заходи для пшениці, ріпаку, соняшнику та кукурудзи, імпорт яких з України тимчасово заборонений.

Європейська комісія з 2 травня до 5 червня цього року заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку й насіння соняшнику українського походження до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Протягом цього періоду агропродукцію можна, як і раніше, постачати в інші країни – члени блоку.

11 травня Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія та Болгарія звернулися до Єврокомісії із закликом запропонувати механізми захисту для аграріїв від напливу агропродукції з України.

НБУ підрахував, що проблеми «зернового коридору» й обмеження імпорту агропродукції сусідніми країнами може коштувати Україні до $800 млн на місяць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні