Категорія
Новини
Дата

Іспанія передала Україні перші ЗРК Hawk

1 хв читання

Україна отримала перші зенітно-ракетні комплекси Hawk від Іспанії, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Також в Іспанії тренуватимуть більше українських захисників.

Ключові факти

  • «Приймав у Одесі Міністра оборони Іспанії Маргариту Роблес в Одесі. Ми вшанували памʼять героїв, які полягли в боях за Україну, та відвідали наших воїнів у госпіталі», – йдеться в повідомленні.
  • За словами Резнікова, Іспанія підтримує Україну, гуманітарна та безпекова допомога триватиме. Зокрема, в Іспанії тренуватимуть більше українських бійців.

Контекст

Після обстрілів РФ у жовтні президент Володимир Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО. Звертаючись до президента Франції та премʼєр-міністра Італії в межах зустрічі G7, глава держави наголосив, що дуже очікує постачання систем SAMP-T, якщо це можливо, вже найближчими місяцями.

Президент закликав лідерів країн «Великої сімки» допомогти Україні фінансово у створенні повітряного щита.

У жовтні стало відомо, що Україна отримає чотири системи Hawk від Іспанії, це мали бути перші з таких систем, які партнери планують надати Україні.

Сполучені Штати вивчають можливість відправлення Україні старого обладнання ППО HAWK зі складів, щоб допомогти захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет, повідомили Reuters два американські чиновники.

У листопаді до України прибули системи NASAMS і Aspide для захисту повітряного простору, повідомив міністр оборони Олексій Резніков За військову допомогу він подякував Норвегії, Іспанії та США.

Німеччина готується поставити Україні сім зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, повідомляється на сайті уряду Німеччини, пише Reuters. Вони мають прибути в Україну навесні 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні