Категорія
Новини
Дата

Україна та Латвія підписали безпекову угоду. Що вона передбачає

Президенти України Володимир Зеленський та Латвії Едгарс Рінкевичс підписали двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки, повідомив Зеленський у соцмережах.

Президент України Володимир Зеленський і Президент Латвії Едгарс Рінкевичс

Президент України Володимир Зеленський і Президент Латвії Едгарс Рінкевичс

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно з угодою, Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку.  Цього року країна надасть військову підтримку на суму близько €112 млн. 
  • Крім того, Латвія бере на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки України в кіберзахисті, розмінуванні, безпілотних технологіях та безумовно сприятиме вступу України до ЄС і НАТО.
  • «Дякую дружній Латвії! Це саме та конкретика й прогнозованість, якої потребує наша боротьба за свободу та незалежність», – написав Зеленський.

Контекст

Станом на сьогодні Україна уклала вже дев’ять двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.

Цей документ підписують на виконання Спільної декларації про підтримку України від 12 липня 2023 року. Загалом до неї приєдналися 32 держави.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні