Категорія
Новини
Дата

Україна – в списку 20 найвпливовіших країн світу. Вона піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю

1 хв читання

Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу за рейтингом Global Soft Power Index 2023 і стала першою країною, яка піднялась у ньому настільки стрімко, пише директор Українського інституту Володимир Шейко. Результати представили у Лондоні на Global Soft Power Summit 2023.

Ключові факти

  • Україна посіла 37-ме місце зі 121 у загальному підсумку і 19-те за рівнем впливовості. Для порівняння, у 2021 році Україна загалом займала 61-шу позицію, а за рівнем впливовості перебувала на 45-му місці.
  • Серед досліджуваних показників Global Soft Power Index, зокрема, впізнаваність та репутація країн. За рівнем впізнаваності Україна за рік «виросла» з 47-го до 14-го місця у світі, а за показником репутації – з 70-го перейшла на 68-ме. Зростання другої оцінки стримують респонденти з Азії, які вважають, що репутація України дещо знизилась.
  • «Звіт про сприйняття України у світі-2022 чітко показав, що Україна більше не terra incognita, – зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. – Підтвердженням цього є результати України в Global Soft Power Index 2023. Протягом останнього року Україна доклала великих зусиль, щоб розповісти свою історію, створити свій наратив та здобути підтримку. Нинішній результат є досягненням мужнього українського народу, президента України Володимира Зеленського, наших Збройних сил і всіх, хто розповідав історію України».
Україна – в списку 20 найвпливовіших країн світу. Вона піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю /Фото 1

Україна з рекордною швидкістю піднялась у рейтингу м’якої сили. Фото: Український інститут

Україна – в списку 20 найвпливовіших країн світу. Вона піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю /Фото 2

Фото: Український інститут

Україна – в списку 20 найвпливовіших країн світу. Вона піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю /Фото 3

Фото: Український інститут

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Global Soft Power Index 2023 – найповніше у світі дослідження сприйняття національних брендів з охопленням у понад 100 000 респондентів, яке проводить Brand Finance. Індекс показує здатність країни впливати на інших за допомогою привабливості та переконання, а не примусу та сили.  

Загальний індекс м’якої сили базується на оцінці впізнаваності країни, її репутації та впливу, а також на таких показниках, як: бізнес і торгівля, медіа й комунікації, культура та спадщина, освіта й наука, люди й цінності, міжнародні відносини, врядування та сталий розвиток.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні