Категорія
Новини
Дата

Україна – в списку 20 найвпливовіших країн світу. Вона піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю

Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу за рейтингом Global Soft Power Index 2023 і стала першою країною, яка піднялась у ньому настільки стрімко, пише директор Українського інституту Володимир Шейко. Результати представили у Лондоні на Global Soft Power Summit 2023.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна посіла 37-ме місце зі 121 у загальному підсумку і 19-те за рівнем впливовості. Для порівняння, у 2021 році Україна загалом займала 61-шу позицію, а за рівнем впливовості перебувала на 45-му місці.
  • Серед досліджуваних показників Global Soft Power Index, зокрема, впізнаваність та репутація країн. За рівнем впізнаваності Україна за рік «виросла» з 47-го до 14-го місця у світі, а за показником репутації – з 70-го перейшла на 68-ме. Зростання другої оцінки стримують респонденти з Азії, які вважають, що репутація України дещо знизилась.
  • «Звіт про сприйняття України у світі-2022 чітко показав, що Україна більше не terra incognita, – зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. – Підтвердженням цього є результати України в Global Soft Power Index 2023. Протягом останнього року Україна доклала великих зусиль, щоб розповісти свою історію, створити свій наратив та здобути підтримку. Нинішній результат є досягненням мужнього українського народу, президента України Володимира Зеленського, наших Збройних сил і всіх, хто розповідав історію України».
Україна – в списку 20 найвпливовіших країн світу. Вона піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю /Фото 1

Україна з рекордною швидкістю піднялась у рейтингу м’якої сили. Фото: Український інститут

Україна – в списку 20 найвпливовіших країн світу. Вона піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю /Фото 2

Фото: Український інститут

Україна – в списку 20 найвпливовіших країн світу. Вона піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю /Фото 3

Фото: Український інститут

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Global Soft Power Index 2023 – найповніше у світі дослідження сприйняття національних брендів з охопленням у понад 100 000 респондентів, яке проводить Brand Finance. Індекс показує здатність країни впливати на інших за допомогою привабливості та переконання, а не примусу та сили.  

Загальний індекс м’якої сили базується на оцінці впізнаваності країни, її репутації та впливу, а також на таких показниках, як: бізнес і торгівля, медіа й комунікації, культура та спадщина, освіта й наука, люди й цінності, міжнародні відносини, врядування та сталий розвиток.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні