Категорія
Новини
Дата

«Україна відкрита для бізнесу». Брокер Marsh спільно з урядом України запускає платформу для інвесторів

1 хв читання

Світовий брокер Marsh спільно з українським урядом запускає інформаційну платформу для інвесторів. Про це повідомив старший партнер компанії Marsh McLennan Кріспін Еллісон на Київському міжнародному економічному форумі, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • «Уже завтра інвестори і страховики на глобальному рівні зможуть онлайн дізнатися деталі, почитати, що відбувається в Україні», – наголосив Еллісон.
  • Він зазначив, що інвестори, уряди, страховики мають отримувати інформацію про Україну із зазначенням наявних ризиків за регіонами.
  • За словами Еллісона, це необхідно, оскільки зарубіжні інвестори, ґрунтуючись на інформації ЗМІ, вважають, що Україна є суцільним Бахмутом, тоді як 75% громад у країні не мали жодних інцидентів, які б стосувалися війни або були спричинені війною, і Україна відкрита зараз для бізнесу.
  • «Ми маємо зацікавлювати інвесторів і страховиків рухатися на український ринок. Дати їм більше інформації, такої, як на платформі ризиків і даних», – зазначив він.

Marsh McLennan

Marsh McLennan – провідна у світі компанія, що надає професійні послуги у сфері ризиків, стратегії та управління персоналом. Понад 85 000 співробітників компанії консультують клієнтів у 130 країнах світу. 

Маючи річний дохід понад $20 млрд, Marsh McLennan допомагає клієнтам орієнтуватися у дедалі динамічнішому та складнішому середовищі через чотири провідні на ринку бізнеси. Marsh надає комерційним і споживчим клієнтам консультаційні послуги з управління ризиками на основі даних і страхові рішення.

Контекст

У 2022 році президент Володимир Зеленський на відкритті Нью-Йоркської біржі презентував платформу для потенційних іноземних інвесторів. На ній було зібрано понад 500 інвестпроєктів та можливостей у 10 галузях економіки.

Жодна країна з часів Другої світової війни не зазнавала таких руйнувань, як Україна. Світовий банк оцінив економічні збитки в $411 млрд. І ця цифра, ймовірно, є занадто низькою. Фінансування такого масштабу можна отримати лише за рахунок іноземних і внутрішніх приватних інвестицій, пише Роберт Бонд, керівник проєкту USAID «Реформування фінансового сектору в Україні», який має майже 30-річний досвід роботи на фінансових ринках України.

Щоб забезпечити необхідні обсяги коштів, інвесторам потрібні будуть гарантії інвестицій і страхування воєнно-політичних ризиків, які зазвичай пропонуються міжнародними агенціями або Lloyds of London і покривають випадки політичного насильства, експропріації, неконвертованості валюти, порушення умов контрактів із державою. Більше про це читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд