Категорія
Новини
Дата

Україна за один вечір 2 серпня збила російських ракет на $91 млн

Учора Росія випустила вісім крилатих ракет типу Х-101 (Х-555) у напрямку центральних, південних та західних областей України, сім ыз них вдалося збити, повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 2 серпня близько 17:00 Росія атакувала Україну ракетами з району Каспійського моря. Для цього вона застосувала стратегічні бомбардувальники Ту-95 (Ту-160).
  • «Сім із восьми ракет було збито протиповітряною обороною Повітряних сил ЗСУ. Шість ракет ліквідували зенітні ракетні війська, і одна збита винищувачем авіації Повітряних сил», – ідеться в повідомленні.
  • Одне влучення зафіксували у Львівській області, там вражено зенітний ракетний комплекс.

Контекст 

За 25–26 червня з боку Росії та Білорусі було випущено від 60 до 80 далекобійних ракет, повідомляло Командування Повітряних сил ЗСУ та місцевих адміністрацій. Зокрема, росіяни випустили по Києву від 4 до 6 ракет. Forbes оцінював вартість ракет, випущених по Києву 26 червня, у $50–80 млн.

Для розрахунку вартості цих ракет Forbes використовував такі оцінки: вартість ракети Х-101 – $13 млн, «Калібр» – $6,5 млн, «Іскандер» – $3 млн, «Онікс» – $1,25 млн, Х-22 – $1 млн, «Точка-У» – $0,3 млн.

Росія продовжує бомбардувати Україну. 3 серпня близько четвертої ранку по Харкову вдарили російські ракети, запущені з Бєлгорода. За попередньою інформацією, пошкоджено цивільний промисловий обʼєкт. Окрім цього росіяни обстріляли Миколаївську, Сумську, Дніпропетровську та Чернігівську області.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні