Категорія
Новини
Дата

Українська Bees Airline переганяє літаки до Франції. Лізингодавця не переконали гарантії уряду

Українська авіакомпанія Bees Airline на вимогу лізингодавця перегнала один літак до Франції, решту має перегнати 15-16 лютого. Літаки повернуть після деескалації ситуації на кордонах України, повідомляється на сайті компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення уряду про виділення коштів для гарантування безпеки польотів не переконали власників літаків – лізингові компанії вимагають перебазування всіх літаків Bees Airline за межі України.
  • Bees Airline спільно з партнерами продовжує операційну діяльність та виконує авіарейси з міжнародних аеропортів: «Київ», «Бориспіль», «Львів» та «Одеса».
  • Через форс-мажорні обставини компанія попередила пасажирів про можливі затримки та зміни у розкладі рейсів. Авіакомпанія готова запропонувати зміну дати вильоту без додаткових плат.
  • Всі літаки повернуть в Україну після деескалації «ситуації, повʼязаної з військовими ризиками», пообіцяв лізингодавець. Флот Bees Airline складається із чотирьох Boeing 737-800NG.

Контекст

Міжнародні компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, на вихідних заявили, що з 14 лютого припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій.

Уряд України виділив Мінінфраструктури 16,6 млрд грн з резервного фонду держбюджету для гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України. Сума покриває страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден.

МАУ відправила до Іспанії п'ять літаків у зв’язку з зовнішньополітичною ситуацією. 13 лютого українська SkyUp призупинила продаж квитків на вильоти з України з 14 по 16 лютого. Однак 14 лютого авіаперевізник заявив, що відновлює продаж квитків на всі рейси.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні