Категорія
Новини
Дата

Українці купили 100 000 примірників книги «Я бачу, вас цікавить пітьма» Ілларіона Павлюка. Це рекорд для «Видавництва Старого Лева»

1 хв читання

Я бачу, вас цікавить пітьма

Книга «Я бачу, вас цікавить пітьма» вийшла у 2020 році. Сюжет психологічного трилера розвивається довкола селища Буськів Сад, куди кримінального психолога Андрія Гайстера відправляють консультантом. Фото: «Видавництво Старого Лева»

У «Видавництва Старого Лева» купили 100 000 примірників психологічного трилера «Я бачу, вас цікавить пітьма» письменника та офіцера ЗСУ Ілларіона Павлюка. Це рекорд для дорослої літератури у видавництві. Про це «ВСЛ» повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Ключові факти

  • 100 000 примірників для ВСЛ – рекорд серед дорослої літератури, написаної українським автором, каже піар-менеджерка «Видавництва Старого Лева» Анна Шиманська. 
  • Психологічний трилер «Я бачу, вас цікавить пітьма» у 2023-му став найпродаванішою книгою ВСЛ. Тоді українці купили 44 000 примірників – найбільше серед усіх видань, представлених на українському ринку. 
  • Раніше позначку 100 000 проданих примірників у ВСЛ перетинала лише дитяча книга – «36 і 6 котів» Галини Вдовиченко, каже Шиманська.

Контекст 

Книга «Я бачу, вас цікавить пітьма» вийшла у 2020 році. Сюжет психологічного трилера розвивається довкола селища Буськів Сад, куди кримінального психолога Андрія Гайстера відправляють консультантом. Однієї ночі там зникає маленька дівчинка. Гайстер береться за її пошуки. Перший підозрюваний – Звір – серійний маніяк, який водиться у селищі. Та Гайстер вірить, що дівчинка жива і береться за її пошуки

««Пітьма» – складна для мене книжка, – казав Павлюк у розмові з Forbes. – Факти, які лягли в основу історії, довелося прикрашати: в реальному вигляді вони були надто огидні, щоб ставати частиною книги». У рік написання книги Павлюк втратив доньку. Він проживав власну трагедію й по‑своєму змальовував її в книжці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні