Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» попередило про можливі аварійні відключення електроенергії внаслідок чергової російської атаки

НЕК «Укренерго» не виключає можливості введення графіків аварійних відключень через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури в центральному та північному регіонах України внаслідок атаки Росії, йдеться в повідомленні компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що ремонтні бригади «Укренерго» працюють над усуненням наслідків атаки. 
  • «Ситуація в енергосистемі є контрольованою. Проте Диспетчерський центр «Укренерго» не виключає можливості введення графіків аварійних відключень», – кажуть у НЕК.
  • Українців знову закликали дотримуватися режиму ощадливого споживання електроенергії по всій країні, особливо у вечірні години доби.

Контекст

Рівно тиждень тому Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА, окупанти застосували 84 крилаті ракети і 24 безпілотні літальні апарати, із них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їхня середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн.

У понеділок, 10 жовтня, через російські ракетні обстріли було знеструмлено 3900 населених пунктів: міст, сіл, містечок. Минулого тижня уряд просив громадян у години пік зменшити споживання електроенергії та не вмикати енергомістких приладів. Це дуже важливо для стабільної роботи енергосистеми, заявляв премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

За минулу ніч на півдні України знищено 26 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат. Повітряне командування «Центр» знищило дев’ять дронів-камікадзе, які було спрямовано для атаки на Київ.

У понеділок, 17 жовтня, окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. Про це повідомив Шмигаль. Він додав, що сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок цієї атаки.

Вранці в центрі Києва пролунала серія вибухів. Ворог атакував українську столицю іранськими дронами-камікадзе.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні