Категорія
Новини
Дата

«Укрнафта» отримала нову наглядову раду, обрано п’ятьох членів

Державна компанія «Укрнафта» отримала нову наглядову раду, до якої увійшли три незалежні члени та два представники акціонерів – Міноборони та НАК «Нафтогаз України». Склад наглядової ради затверджено на загальних зборах акціонерів компанії 6 березня, повідомила пресслужба групи «Нафтогаз». Голова «Укрнафти» Сергій Корецький в коментарі Forbes Ukraine назвав обрання наглядової ради «чудовою новиною». 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Трьох незалежних членів обрали за результатами прозорого та незалежного конкурсу.  
  • Тім Додсон, який має понад 40-річний досвід у сферах видобутку та геології, був виконавчим віце-президентом у Equinor, наразі очолює раду директорів норвезької компанії Ennox Technology Sdn Bhd, що спеціалізується на переробці нафтових відходів. 
  • Іренеуш Фонфара, фахівець у фінансовому, промисловому та нафтогазовому секторах з понад 30-річним досвідом роботи, протягом 8 років очолював найбільшу нафтопереробну компанію в країнах Балтії Orlen Lietuva, завод якої переробляє 10 млн тонн нафти на рік.
  • Дункан Найтінгейл, що має понад 30-річний досвід у сфері нафтогазової промисловості, є міжнародним експертом у пошуку нафтових та газових резервів в країнах Латинської Америки, Європи, Африки та Близького Сходу, наразі є головним виконавчим директором та членом правління Blacksteel Energy, де під його керівництвом пройшла модернізація виробничих потужностей.
  • Акціонерів компанії представлятимуть Людмила Дараган – від Міністерства оборони України, та Роза Тапанова – від НАК «Нафтогаз України», яка також була представником держави в попередній наглядовій раді «Укрнафти». 
«Укрнафта» отримала нову наглядову раду, обрано п’ятьох членів /Фото 1
  • «Обрання наглядової ради – це чудова новина. Незалежні члени мають багаторічний досвід у видобутку, геології фінансах, який сукупно сягає 100 років. Очікуємо, що вони допоможуть вдосконалити корпоративну культуру компанії, залучити технології, знання та контакти на Заході», – прокоментував Forbes Ukraine подію голова компанії Сергій Корецький. 
  • За його словами, два члени від акціонерів спеціалізуються на юриспруденції та державному управлінні. «Це буде потужний симбіоз, який дозволить компанії стрімко розвиватись», – додав він. 

Контекст

Процедура обрання та призначення ради здійснювалась відповідно до Керівних принципів ОЕСР щодо корпоративного врядування на підприємствах з державною формою власності. 

Найбільшим акціонером «Укрнафти» є НАК «Нафтогаз України» з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою зараз управляє Міноборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні