«Укрпошта» /пресслужба Укрпошти
Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» автоматизувала сортувальні лінії на логістичному терміналі в Києві

«Укрпошта» автоматизує сортування посилок Фото пресслужба Укрпошти

Державний поштовий оператор «Укрпошта» завершив встановлення автоматизованих сортувальних ліній на логістичному терміналі у Києві, йдеться у пресрелізі. Загалом компанія планує автоматизувати потужності всіх терміналів у першому півріччі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нове обладнання на логістичному терміналі «Київ-Правий» дає змогу обробляти 18 000 посилок за одну годину, або ж близько 400 000 відправлень на добу. Йдеться про міжнародні великі та дрібні відправлення.
  • Упродовж першого півріччя «Укрпошта» має намір автоматизувати потужності ще шести сортувальних терміналів (в Одесі, Києві («Київ-Лівий»), Дніпрі, Львові, Харкові та Хмельницькому), відмовившись від ручного сортування.
  • У другому кварталі також планується відкриття логістичного термінала «Київ-Лівий», де працюватиме ще один центр обробки міжнародних посилок, що має зменшити терміни обробки. Протягом року планується встановити додаткові автоматизовані лінії для сортування листів і газет.
  • Ще 14–16 логістичних центрів «Укрпошти» в інших обласних центрах та великих містах отримають автоматизовані лінії меншої потужності для сортування посилок і дрібних відправлень. 
  • «Це забезпечить 100% автоматичної обробки на всій території України. Загальна потужність складе близько 2 млн відправлень на добу», – сказано у повідомленні поштового оператора.
  • Також «Укрпошта» перебудовує логістичну мережу та оптимізовує маршрути доставки між терміналами.
  • Надалі компанія планує автоматизувати сортування листів, газет і комплектування замовлень лікарських засобів. Також у 2024 році поштовий оператор має намір перезавантаження сервісів та процесів, щоб максимально диджиталізувати послуги.

Контекст

«Укрпошта» закінчила 2023 рік з чистим доходом від реалізації товарів і послуг у сумі 11,9 млрд грн, що на 19% більше порівняно з показником 2022 року. Після падіння у перший рік війни «Укрпошта» повернулася до зростання. Очікується, що у 2024-му дохід збільшиться до 14,1 млрд грн.

Для порівняння: у довоєнному 2021 році дохід «Укрпошти» становив 11,1 млрд грн, у 2022-му – знизився до 10 млрд грн.

У 2023 році кількість відправлених посилок виросла на 40%, також на 40% зросла кількість грошових переказів.

Одним із основних напрямів роботи на 2024 рік в «Укрпошті» визначили цифровізацію, також очікується, що у 2024-му всі посилки користувачів будуть сортуватися автоматично. Компанія планує розбудовувати мережу вантажних відділень і у 2024 році відкрити 41 відділення в обласних центрах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні