Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» запустила два модернізовані пасажирські потяги. Один із них двоповерховий

«Укрзалізниця» 23 серпня запустила на маршруті Київ – Рівне – Луцьк модернізований електропотяг Skoda, а на маршруті Київ – Біла Церква почав курсувати приміський електропотяг, оновлений у межах проєкту Kyiv City Express, повідомляє Міністерство інфраструктури.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Потяг Skoda на маршруті Київ – Рівне – Луцьк складається із 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць. Поїзд інклюзивний і може перевозити близько 40 000 пасажирів на місяць.
  • Модернізований і інклюзивний потяг Kyiv City Express з Києва до Білої Церкви курсуватиме на найбільш завантаженому напрямку Київщини – фастівському. Щодня ним подорожують 20 000 пасажирів. Нині заповненість складає 80% у 25 парах потягів на цьому напрямку, натомість середній вік вагонів становить 30 років.
  • «Ми продовжуємо виконувати плани по оновленню рухомого складу, окреслені ще минулого року. Важливо сказати, що ці потяги були модернізовані на українському підприємстві – Київському електровагоноремонтному заводі «Укрзалізниці», – додав Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Контекст

Вчора Україна та Молдова відновили сполучення на залізничній ділянці Березине – Басарабяска в Одеській області в обхід самопроголошеного Придністровʼя. Ділянка Березине – Басарабяска одноколійна, а її довжина складає 22 км (на території України – майже 21 км), рух нею був відсутній із 1999 року.

Відновлення залізничного маршруту стало необхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами, йдеться в повідомленні.

У Мінінфраструктури сподіваються досягти обсягу вантажоперевезень на цій ділянці в середньому на рівні 10 млн т на рік. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні