Категорія
Новини
Дата

Уряд Грузії домовився з Росією про експорт тваринницької продукції. Перед цим він переконував Україну, що не веде ніяких перемовин РФ

Грузинський уряд, попри війну, домовився з Росією про експорт тваринницької продукції. Перед цим грузинські дипломати запевняли українських, що ця інформація є «російським фейком». Про це пише «Європейська правда».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Головні факти:

  • Росія у суботу, 5 березня, оголосила про односторонній намір зняти санкційні обмеження з 15 грузинських постачальників молочної продукції, відкривши для них ринок РФ.
  • МЗС Грузії спростувало наведену інформацію, наголосивши, що вона не відповідає дійсності і є черговим підтвердженням фейк-практики російських ЗМІ.
  • «Грузинська сторона має дефіцит молока та молочної продукції на власному ринку та експортувати до РФ нічого не планувала і не планує», – переказали українські дипломати.
  • Грузинська Національна харчова агенція, очільник якої Зураб Чекурашвілі у суботу брав участь у переговорах з Россельхознадзором, 6 березня зробила заяву про успіх у переговорах з РФ, які грузинський МЗС заперечував. «З 2020 року ведуться переговори з Російською Федерацією, на підставі яких ухвалене рішення про дозвіл продукції тваринницького походження до РФ», – йдеться в офіційній заяві агенції.

Контекст:

25 лютого прем’єрміністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Грузія не планує приєднуватися до санкцій Заходу проти РФ за її вторгнення в Україну. Днем раніше країна приєдналася до лідерів, які засудили нову агресію РФ проти України. Грузинський уряд заявив, що це не прийнятно, та закликав міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб зупинити Путіна. 

Грузія також довгий час блокував виліт добровольців, які були готові воювати за Україну. Київ домовився про чартерний рейс, що мав відвезти їх до Польщі, а звідти до України, але грузинська влада не дала згоду.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні