Уряд схвалив план для Ukraine Facility. Він необхідний для отримання €50 млрд від ЄС /Пресслужба Кабінету міністрів
Категорія
Новини
Дата

Уряд схвалив план для Ukraine Facility. Він необхідний для отримання €50 млрд від ЄС

Пресслужба Кабінету міністрів

Кабінет міністрів затвердив план Ukraine Facility, за яким Україна має отримати пакет підтримки від Євросоюзу на €50 млрд, яка розрахована на чотири роки, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Завдяки реалізації реформ Україна зможе отримати близько €16 млрд цього року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, план містить структурні реформи, яким відповідають понад 100 квартальних індикаторів. Зокрема, це європейські підходи до реформи державного управління, до боротьби з корупцією, до економічних та секторальних реформ в різних сферах: від енергетики та аграрної галузі. 
  • Також у документі прописані наскрізні напрями як «зелений» перехід, цифровізація, євроінтеграція.
  • Шмигаль додав. що план розроблявся спільно з європейськими партнерами, аби посилити Україну та наблизити членство в ЄС. 
  • Найближчим часом план передадуть на розгляд Єврокомісії. Завдяки реалізації реформ плану для Ukraine Facility Україна зможе отримати близько €16 млрд цього року.

Контекст

1 лютого Європейська рада затвердила чотирирічний пакет фінансування України на €50 млрд. Рішення про створення механізму, відомого також як Ukraine Facility, очікувалося ще під час саміту ЄС 14 грудня (на ньому Єврорада погодилася почати з Україною переговори про вступ до ЄС), але його відклали, зокрема через блокування з боку Угорщини.

Пакет підтримки від ЄС покликаний допомогти покрити потреби України на 2024–2027 роки, включаючи €33 млрд у вигляді дешевих кредитів та €17 млрд у вигляді грантів із бюджету ЄС, щоб забезпечити Києву стабільне фінансування у боротьбі з вторгненням Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні