Категорія
Новини
Дата

Уряд схвалив законопроєкт про національний кешбек

1 хв читання

Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону про національний кешбек, анонсований президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • 9 липня уряд затвердив проєкт закону, яким пропонується внести зміни до Податкового кодексу щодо реалізації програми кешбеку. 
  • Вони передбачають, що до «загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включаються доходи у вигляді коштів, отриманих у межах реалізації експериментального проєкту «Зроблено в Україні».

Контекст

Національний кешбек має стати частиною великої урядової кампанії «Купуй українське» з підтримки і промоції вітчизняного виробника. Зокрема, у межах кампанії уряд видає гранти на допомогу бізнесу, компенсує частину вартості української сільгосптехніки тощо. 

Дедлайн запуску кешбеку декілька разів переносився. Раніше заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма анонсував презентацію програми до кінця березня. Новий план – запустити програму до вересня.

У проєкті кешбеку є два можливі сценарії. Перший передбачає кешбек як на харчові товари, так і непродовольчий ритейл. У другому варіанті кешбек пропонується давати лише за купівлю нехарчових товарів. Від цього вибору залежить і бюджет програми. Перший варіант передбачає 2–3 млрд грн, другий – 1–2 млрд грн. Більше про те, як можна буде повернути частину коштів і за що – в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд