Категорія
Новини
Дата

USAID передало Україні мобільну газотурбінну електростанцію на 28 МВт

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) 7 лютого передало уряду України мобільну газотурбінну електростанцію загальною потужністю 28 МВт, йдеться у повідомленні пресслужби Міненерго. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Електростанція виробництва General Electric дозволить Україні збільшити постачання електроенергії до житлових будинків, лікарень, шкіл, об’єктів критичної інфраструктури тощо, наголосили в Міненерго.
  • «У той час, коли РФ і далі спрямовує свої удари на інфраструктурні обʼєкти, це обладнання допоможе зміцнити енергобезпеку України. USAID і надалі надаватиме свою підтримку Україні, аби вона здобула перемогу у війні та переможний мир», – зазначила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман.
  • USAID вже доставило понад 1500 генераторів у 22 області України, і ще більше допомоги вже у дорозі, наголосили в Міненерго.

Контекст

USAID з початку війни інвестувало близько $400 млн в інфраструктуру теплопостачання України. Цю допомогу відчують до семи мільйонів українців, оскільки вона сприятиме ремонтам та обслуговуванню труб та іншого обладнання, необхідного для теплопостачання осель, лікарень, шкіл і підприємств по всій Україні. 

Загалом після початку великої війни Україна отримала від США $13 млрд у формі грантів. Сполучені Штати є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

У грудні минулого року повідомлялося, що США вже розпочали надання додаткової гуманітарної допомоги Україні по лінії USAID. Нова допомога розміром у понад $374 млн надається з метою реагування на поточні «потреби, що виникли в результаті війни, розвʼязаної Путіним проти України».

На початку лютого USAID повідомило, що спрямує $135 млн на відновлення економіки України та Молдови.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні