Категорія
Новини
Дата

USAID передало Україні мобільну газотурбінну електростанцію на 28 МВт

1 хв читання

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) 7 лютого передало уряду України мобільну газотурбінну електростанцію загальною потужністю 28 МВт, йдеться у повідомленні пресслужби Міненерго. 

Ключові факти

  • Електростанція виробництва General Electric дозволить Україні збільшити постачання електроенергії до житлових будинків, лікарень, шкіл, об’єктів критичної інфраструктури тощо, наголосили в Міненерго.
  • «У той час, коли РФ і далі спрямовує свої удари на інфраструктурні обʼєкти, це обладнання допоможе зміцнити енергобезпеку України. USAID і надалі надаватиме свою підтримку Україні, аби вона здобула перемогу у війні та переможний мир», – зазначила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман.
  • USAID вже доставило понад 1500 генераторів у 22 області України, і ще більше допомоги вже у дорозі, наголосили в Міненерго.

Контекст

USAID з початку війни інвестувало близько $400 млн в інфраструктуру теплопостачання України. Цю допомогу відчують до семи мільйонів українців, оскільки вона сприятиме ремонтам та обслуговуванню труб та іншого обладнання, необхідного для теплопостачання осель, лікарень, шкіл і підприємств по всій Україні. 

Загалом після початку великої війни Україна отримала від США $13 млрд у формі грантів. Сполучені Штати є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

У грудні минулого року повідомлялося, що США вже розпочали надання додаткової гуманітарної допомоги Україні по лінії USAID. Нова допомога розміром у понад $374 млн надається з метою реагування на поточні «потреби, що виникли в результаті війни, розвʼязаної Путіним проти України».

На початку лютого USAID повідомило, що спрямує $135 млн на відновлення економіки України та Молдови.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні