Категорія
Новини
Дата

USAID виділить $135 млн на відновлення економіки України та Молдови

1 хв читання

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) спрямує $135 млн на відновлення економіки України та Молдови, йдеться у повідомленні на сайті USAID

Ключові факти

  • Кошти виділять із ліквідованого американсько-російського інвестиційного фонду (The US Russia Investment Fund, TUSRIF).
  • В USAID заявили, що негайна підтримка приватного сектора в Україні та Молдові має вирішальне значення для зміцнення обох країн, коли вони захищаються від агресії Путіна.
  • «Завдяки цим коштам партнерський фонд USAID зможе підтримати стійкий приватний сектор, який створить робочі місця та дасть змогу оживити сільське господарство й виробничий сектор у країнах», – йдеться у пресрелізі. 
  • Ця підтримка також допоможе Україні та Молдові продовжувати модернізувати і розвивати свої економіки та йти європейським шляхом, додали в USAID.
  • Ще $18 млн із єдиного траншу мають спрямувати на підтримку «громадянського суспільства й незалежних ЗМІ у РФ».

Контекст

Загалом після початку великої війни Україна отримала від США $12 млрд у формі грантів. Сполучені Штати є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

У грудні минулого року повідомлялося, що США вже розпочали надання додаткової гуманітарної допомоги України по лінії USAID. Нова допомога розміром у понад $374 млн надається з метою реагування на поточні «потреби, що виникли в результаті війни, розвʼязаної Путіним проти України».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні