Категорія
Новини
Дата

USAID виділить $135 млн на відновлення економіки України та Молдови

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) спрямує $135 млн на відновлення економіки України та Молдови, йдеться у повідомленні на сайті USAID

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кошти виділять із ліквідованого американсько-російського інвестиційного фонду (The US Russia Investment Fund, TUSRIF).
  • В USAID заявили, що негайна підтримка приватного сектора в Україні та Молдові має вирішальне значення для зміцнення обох країн, коли вони захищаються від агресії Путіна.
  • «Завдяки цим коштам партнерський фонд USAID зможе підтримати стійкий приватний сектор, який створить робочі місця та дасть змогу оживити сільське господарство й виробничий сектор у країнах», – йдеться у пресрелізі. 
  • Ця підтримка також допоможе Україні та Молдові продовжувати модернізувати і розвивати свої економіки та йти європейським шляхом, додали в USAID.
  • Ще $18 млн із єдиного траншу мають спрямувати на підтримку «громадянського суспільства й незалежних ЗМІ у РФ».

Контекст

Загалом після початку великої війни Україна отримала від США $12 млрд у формі грантів. Сполучені Штати є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

У грудні минулого року повідомлялося, що США вже розпочали надання додаткової гуманітарної допомоги України по лінії USAID. Нова допомога розміром у понад $374 млн надається з метою реагування на поточні «потреби, що виникли в результаті війни, розвʼязаної Путіним проти України».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні