Категорія
Новини
Дата

УЗ просить призупинити відправлення зерна до порту Ізмаїл. Утворилася черга з понад 2000 вагонів

На залізниці у напрямку порту Ізмаїл утворилася черга з 2168 вагонів із зерновими вантажами, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов. Він просить на місяць призупинити відвантаження у напрямку порту.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На 8 травня в напрямку станції Ізмаїл рухалися 4978 вагонів, із них 2168 – із зерновими вантажами. Водночас середньодобове вивантаження агропродукції в порту становить 60–80 вагонів, зазначив Ткачов.
  • За його словами, черга повʼязана, зокрема, з негативними погодними умовами, через що 8–9 травня було припинено вивантаження зерна. «За можливості просимо утриматися від відвантаження зернових вантажів у напрямку порту Ізмаїл (критичне накопичення вагонів, черга на вивантаження – близько 27–36 діб)», – написав Ткачов у телеграмі. 

Контекст

Перевалка вантажів у дунайських портах зросла до рекордного рівня – 95 000 т на добу, повідомив у березні заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков на Саміті експортерів від Forbes.

За даними АМПУ, у 2022 році перевалка Ізмаїльського порту зросла більш ніж удвічі – до 8,6 млн т, Ренійського порту – впʼятеро – до 6,9 млн т, Усть-Дунайського – у 12,2 раза – до майже 800 000 т. 

Завдяки географічному положенню, близькості до великих портів Болгарії та Румунії і можливості руху суден вздовж Дунаю ці три порти змогли уникнути морської блокади РФ. На кінець травня на них припадало 24% всього експорту країни, за даними Мінагрополітики.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні