Категорія
Новини
Дата

Росіяни знищили ТЦ «Епіцентр» у Нікополі. Він став шостим з початку війни

Внаслідок ворожого обстрілу зруйновано торговий центр мережі «Епіцентр» в місті Нікополь Дніпропетровської області, повідомила пресслужба компанії. Обійшлося без жертв.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Багатотисячне місто втратило один із небагатьох торгових об’єктів, що забезпечував людей всіма необхідними для життя товарами, – йдеться у повідомленні. – Працівники пожежної безпеки міста та співробітники компанії доклали максимум зусиль для подолання вогню».
  • «Епіцентр» у Нікополі був одним із найбільших торгових обʼєктів міста, повідомила PR-директорка компанії Юлія Чудновець у Facebook. Його площа становила понад 5100 кв. м.
  • ТЦ забезпечував товарами першої необхідності всі прилеглі населені пункти. З початку війни він не припинив функціонування.
  • Це вже шостий ТЦ компанії, який був знищений через воєнні дії, повідомила Чудновець. 
ТЦ Епіцентр» у Нікополі /Facebook

Зруйнований ТЦ «Епіцентр» у Нікополі Фото Facebook

Контекст

З початку повномасштабної агресії проти України об’єкти мережі «Епіцентр» неодноразово були атаковані загарбниками.

Раніше ворог повністю зруйнував п’ять торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові та Херсоні. Ще частина об’єктів мережі «Епіцентр» припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та захоплення українських територій окупаційними військами.

Сума прямих збитків, нанесених інфраструктурі України, станом на січень 2024 року сягнула майже $155 млрд, повідомив KSE Institute. Ця оцінка враховує також збитки, завдані Україні через підрив країною-агресором Каховської ГЕС 6 червня 2023 року.

На першому місці за сумою збитків залишається житловий фонд – $58,9 млрд.

Від початку повномасштабної війни сфера торгівлі зазнала руйнувань на $2,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні