Категорія
Новини
Дата

В Івано-Франківську, Ужгороді та Мукачеві цьогоріч відкриються нові ТРЦ

Проєкт ТРЦ А7, Івано-Франківськ /пресслужба RDA

Проєкт ТРЦ А7, Івано-Франківськ Фото пресслужба RDA

Цього року комерційна нерухомість заходу України поповниться трьома обʼєктами – ТРЦ Ukraine в Ужгороді, ТЦ А7 в Івано-Франківську та ТРЦ «Росвигів» у Мукачеві, повідомляє пресслужба консалтингової компанії Retail & Development Advisor. В цілому на різних стадіях реалізації на заході країни знаходяться одразу шість проєктів нових ТРЦ сумарною площею понад 180 000 кв. м. 

Ключові факти

  • Цьогоріч нові ТРЦ розпочнуть роботу в Ужгороді, Мукачево та Івано-Франківську, йдеться в повідомленні консалтингової компанії Retail & Development Advisor (RDA). Найбільший з них – чотириповерховий ТРЦ Ukraine – відкриється на ужгородському проспекті Свободи. Він займатиме близько 20 000 кв. м площі, з яких 12 000 кв. м буде відведено під оренду.
  • «До кінця весни будуть завершені будівельні роботи, а влітку розпочнеться облаштування фасаду та проведення внутрішніх робіт», – говорить CEO RDA Андрій Лотоцький. 
  • Якірними орендарями ТРЦ будуть продуктовий супермаркет ALMA площею майже 3000 кв. м, кінотеатр, фудкорт і торговельні мережі одягу, парфумерії, ювелірної продукції. Зокрема, бренди польської fashion-групи LPP, магазини Brocard, «Золотий Вік», «Укрзолото» та інші. 
  • Проєкт торговельного центру А7 в Івано-Франківську планується відкрити в листопаді на вул. Галицька, 57. Його загальна площа становитиме 10 000 кв. м, а торговельна — 7500 кв. м. Компанія RDA вже розпочала процес підписання попередніх угод з орендарями, серед яких бренди LPP, Fly Kids, «Золота країна» та низка інших операторів.
  • ТРЦ «Росвигів» у Мукачеві розміститься на перехресті вулиць Росвигівська та Генерала Петрова. Загальна площа обʼєкту займатиме 5600 кв. м (GLA – 3500 кв. м), а основним якорем об’єкта буде продуктовий супермаркет ALMA площею 1300 кв. м. В ТЦ також будуть представлені бренди LPP, «Алло», «Золота Країна», Prostor та інші.
Проєкт ТРЦ Україна в Ужгороді

Проєкт ТРЦ Україна в Ужгороді

Проєкт ТРЦ Warshawsky, Тернопіль

Проєкт ТРЦ Warshawsky, Тернопіль

Попередній слайд
Наступний слайд
  • На другий квартал 2025 року також планується запуск першої черги двоповерхового ТРЦ Family Mall в Стрию Львівської області. Цей торгово-розважальний комплекс розташується на вул. Болехівська, 2. Він матиме підземний на 300 місць та наземний на 135 місць паркінги, а його загальна площа складатиме понад 26 000 кв. м, з яких 17 000 кв. м призначатимуться під оренду. Відкриття другої черги ТРЦ намічено на перший квартал 2026 року. 
  • Як зазначають в компанії RDA, цьогоріч також розпочнуть будівництво двох великих ТРЦ у Львові й Тернополі. У Львові новий ТРЦ Kvartal City побудують на вул. Шевченка, 313. Його загальна площа складе 51 300 кв. м, з яких 12 000 кв. м займатиме багаторівневий паркінг, ще 10 000 кв. м – підземний паркінг. Під відкриття операторів торгівлі тут введуть 22 500 кв. м, ще 2450 кв. м – під офісну складову. Також в ТРЦ Kvartal City відкриється кінотеатр IMAX площею близько 3400 кв. м. Запуск об’єкта в роботу девелопер планує вже в I кварталі 2026 року. 
  • Крім того, у Тернополі у 2024 році має стартувати будівництво найбільшого в місті ТРЦ Warshawsky загальною площею 64 367 кв. м. Проєкт чотириповерхового торгово-розважального центру на Підволочиському шосе передбачає 33 000 кв. м орендних площ та повноцінний автовокзал в структурі ТРЦ.
Проєкт ТРЦ Family Mall, Стрий

Проєкт ТРЦ Family Mall, Стрий

Проєкт ТРЦ Kvartal City, Львів

Проєкт ТРЦ Kvartal City, Львів

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

У серпні 2023 року в Івано-Франківську відкрилась друга черга ТРЦ «Велес». Він став найбільшим новим ТРЦ з початку повномасштабного вторгнення. Також він увійшов до четвірки найбільших ТРЦ за орендною площею на заході України.

У 2023 році на заході країни ввели в експлуатацію щонайменше три ТРЦ — «Вектор» у Трускавці (GBA – 12 000 кв. м), Park у Дрогобичі (11 800 кв. м) і Baobab у Луцьку (6500 кв. м).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні