Mandarin Plaza /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

У найбільших ТРЦ Києва вимикають ескалатори та зменшують освітлення. Як економлять інші ритейлери

Mandarin Plaza Фото Shutterstock

У Lavina Mall, Mandarin Plaza, Blockbuster Mall та Dream скорочують споживання електроенергії. У Foxtrot взагалі не підсвічують вивіски, Varus вимкнув холодильники з пивом та газованими напоями, а на фудхолах «Сільпо» ввечері запалюють свічки

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У найбільших торговельно-розважальних центрах Києва Lavina Mall, Mandarin Plaza та Blockbuster Mall заощаджують електрику, вимкнувши ескалатори, розповів Forbes голова правління групи Mandarin Plaza Олександр Черницький. Крім цього, компанія залишає мінімум працюючих ліфтів та зменшила освітлення в загальних приміщеннях.
  • В ТРЦ Dream з 10 жовтня вимкнули зовнішню та внутрішню рекламу. В обох будівлях залишили по одному працюючому ліфту. Про це Forbes розповів співвласник компанії Гарік Корогодський.
  • У ресторанах та на фудхолах «Сільпо» з 17:00 12 жовтня вимикають світло. «Вечеряємо при свічках. Гостям подобається», – каже голова пресслужби Fozzy Group Іван Пальчевський. Крім цього ритейлер вимикає зовнішні вивіски та екрани всередині супермаркетів
  • У Foxtrot повністю відмовилися від підсвітки вивісок та відключають екрани та демонстраційну техніку в торговельних залах.
  • Varus, зокрема, вимкнув холодильники, де стоять пиво, вода та газовані напої. А також відмовився від використання відеостін, вимкнув телевізори в прикасовій зоні та зменшив освітлення технічних та підсобних приміщень.
  • Мережа лабораторій «Сінево» зменшила освітлення вітрин, а також вимкнула вивіски.
  • Крім цього, заощаджувати електроенергію почав найбільший продуктовий ритейлер країни АТБ, мережі «Епіцентр», Comfy та АЛЛО. «Якщо побачите недостатньо освітлені магазини АЛЛО, не дивуйтесь – вони відчинені, просто зараз у режимі економії світла, – сказав власник мережі Дмитро Деревицький. – Як тільки ситуація нормалізується, ми повернемося до звичайного режиму роботи».

Контекст

На початку цього тижня Росія завдала масованих ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Майже по всій країні було порушено енергопостачання. Український бізнес почав зменшувати споживання електрики.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні