Категорія
Новини
Дата

АТБ, «Епіцентр», Comfy та АЛЛО зменшують споживання електроенергії, щоб заощадити

Найбільші ритейлери країни скорочують використання електрики, щоб зменшити навантаження на енергетичну інфраструктуру, яку знищує обстрілами Росія.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Власник мережі АЛЛО Дмитро Деревицький оголосив, що ритейлер задля заощадження енергії відключить у магазинах усі девайси з високим рівнем споживання електрики. Насамперед це вивіски й телевізори у близько 270 торговельних точок АЛЛО по всій країні.
  • «Якщо побачите недостатньо освітлені магазини АЛЛО, не дивуйтесь – вони відчинені, просто зараз в режимі економії світла, – сказав Деревицький. – Як тільки ситуація нормалізується, ми повернемось до звичайного режиму роботи».
  • COMFY з 11 жовтня вимкнув в усіх магазинах мережі телевізори, рекламні екрани й вивіски, розповіла Forbes директорка з маркетингу ритейлера Марія Назаренко.
  • Зменшив на 30% споживання електрики й «Епіцентр». Зокрема, компанія менш яскраво підсвітлює фасади та повністю відключила LED-екрани на фасадах торговельних центрів. Загалом у мережі працюють 73 торгові обʼєкти.
  • Найбільший продуктовий ритейлер країни АТБ відмовляється від підсвічування вивісок, бордів, сіті-лайтів, стел на фасадах магазинів. Також компанія не освітлюватиме прилеглу територію. Крім цього, АТБ вимкне освітлення полиць та боксів у торговельних залах.

Контекст

10–11 жовтня Росія завдала масованих ударів по підстанціях та електростанціях на території України. Енергопостачання було порушено майже по всій країні, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Влада закликала обмежити споживання електроенергії під час пікового навантаження з 17:00 до 22:00.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні