Категорія
Новини
Дата

АТБ, «Епіцентр», Comfy та АЛЛО зменшують споживання електроенергії, щоб заощадити

Найбільші ритейлери країни скорочують використання електрики, щоб зменшити навантаження на енергетичну інфраструктуру, яку знищує обстрілами Росія.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Власник мережі АЛЛО Дмитро Деревицький оголосив, що ритейлер задля заощадження енергії відключить у магазинах усі девайси з високим рівнем споживання електрики. Насамперед це вивіски й телевізори у близько 270 торговельних точок АЛЛО по всій країні.
  • «Якщо побачите недостатньо освітлені магазини АЛЛО, не дивуйтесь – вони відчинені, просто зараз в режимі економії світла, – сказав Деревицький. – Як тільки ситуація нормалізується, ми повернемось до звичайного режиму роботи».
  • COMFY з 11 жовтня вимкнув в усіх магазинах мережі телевізори, рекламні екрани й вивіски, розповіла Forbes директорка з маркетингу ритейлера Марія Назаренко.
  • Зменшив на 30% споживання електрики й «Епіцентр». Зокрема, компанія менш яскраво підсвітлює фасади та повністю відключила LED-екрани на фасадах торговельних центрів. Загалом у мережі працюють 73 торгові обʼєкти.
  • Найбільший продуктовий ритейлер країни АТБ відмовляється від підсвічування вивісок, бордів, сіті-лайтів, стел на фасадах магазинів. Також компанія не освітлюватиме прилеглу територію. Крім цього, АТБ вимкне освітлення полиць та боксів у торговельних залах.

Контекст

10–11 жовтня Росія завдала масованих ударів по підстанціях та електростанціях на території України. Енергопостачання було порушено майже по всій країні, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Влада закликала обмежити споживання електроенергії під час пікового навантаження з 17:00 до 22:00.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні