Категорія
Новини
Дата

У США затримали подружню пару у справі про крадіжку біткоїнів на $4,5 млрд – NYT

Міністерство юстиції США повідомило про конфіскацію біткоїнів на $3,6 млрд і арешт подружньої пари, яку звинувачують у відмиванні криптовалюти, пише The New York Times. Вилучення коштів стало найбільшим з тих, що коли-небудь проводилися.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Заарештовані 34-річний Ілля Ліхтенштейн (має громадянство Росії та США) та його дружина Хізер Морган.
  • Подружній парі висунули два звинувачення: у змові з метою відмивання грошей (максимальне покарання – 20 років вʼязниці), а також у змові з метою обману США (максимальне покарання – пʼять років вʼязниці).
  • 8 лютого федеральний суд у Манхеттені ухвалив рішення звільнити їх під заставу: $5 млн – для Ліхтенштейна та $3 млн – для Морган.

Контекст

Йдеться про кібератаку на біржу Bitfinex у 2016 році, свідчать матеріали справи. Хакер вкрав з неї близько 120 000 біткоїнів і провів 2000 транзакцій на гаманець, який контролював Ліхтейнштейн. За пʼять років 25 000 біткоїнів було виведено з цього гаманця за допомогою складної серії транзакцій. Деякі з них опинилися на рахунках Ліхтейнштейна і Морган. Криптовалюта використовувалися в основному для покупки золота, NFT та подарункових карток у Walmart.

Правоохоронці отримали доступ до гаманця Ліхтенштейна 31 січня і конфіскували 94 636 біткойнів, що залишилися, на $3,6 млрд. За даними Мінʼюсту США, це найбільше вилучення в його історії. Загальна вартість вкрадених біткоїнів оцінюється приблизно в $4,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні