Категорія
Новини
Дата

В TikTok прокоментували можливість відкриття офісу в Україні

1 хв читання

Соціальна мережа TikTok не має планів щодо відкриття офісу в Україні. Про це в інтерв’ю Forbes розповів директор зі зв’язків з державними органами TikTok у Центральній та Північній Європі Якуб Олек. 

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

Ключові факти 

  • «У нас не було планів його (офіс TikTok в Україні, – Forbes) відкривати», – заявив Олек. 
  • Він додав, що Україна для TikTok – важливий ринок, у тому числі й у бізнесовому сенсі. «Але зараз наша основна увага – забезпечення безпеки спільноти та платформи як такої», – наголошував топменеджер TikTok. 
  • У компанії є українськомовні модератори, які працюють в офісах в Дубліні та Варшаві, визнав Олек. Точну кількість таких модераторів він розкривати не схотів, додавши, що це «більше, ніж кілька людей».  

Контекст  

В квітні 2024-го Центр протидії дезінформації почав перемовини з TikTok щодо відкриття в Україні представництва соцмережі, повідомляв у коментарі Forbes голова ЦПД Андрій Коваленко. За його словами, відкриття локального представництва допоможе прискорити процес видалення пропагандистських акаунтів. 

Проте наприкінці травня перемовини припинилися, казав у коментарі Forbes співрозмовник, наближений до переговорів. «Офіційної відмови немає, але це питання перестали обговорювати», – зазначав він. 

Кількість користувачів TikTok в Україні становить 9,4 млн серед аудиторії міського населення у віці 18-55 років, каже директор з розвитку бізнесу Kantar Ukraine Кирило Єжов.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд