Категорія
Новини
Дата

В українських поїздах до кінця року зʼявиться інтернет від Starlink – голова Держспецзвʼязку

«Укрзалізниця» вже протестувала пілотний проєкт встановлення Starlink у поїздах, розповів в інтервʼю Liga.net голова Держспецзвʼязку Юрій Щиголь. У поїздах супутниковий інтернет зʼявиться до кінця 2022 року.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після тестування українські фахівці звʼязалися із технічними спеціалістами Starlink та показали їм, як це працює. «Навіть вони здивувалися, що ми змогли так застосувати Starlink», – наголосив Щиголь. 
  • За технічними характеристиками Starlink не повинен працювати на таких швидкостях, але працює і надає послуги, додав голова Держспецзвʼязку.

Контекст

З початку повномасштабного вторгнення РФ Україна отримала від різних країн, компаній та організацій близько 12 000 терміналів Starlink від компанії SpaceX Ілона Маска. Супутники Starlink підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних обʼєктів, закладів охорони здоровʼя та навіть аграріїв, а також повертають до життя деокуповані території. На період воєнного стану в Україні дозволили використовувати системи Starlink усім охочим. Наприкінці квітня в Україні зареєстрували представництво Starlink, а у червні Starlink Ukraine отримала в Україні ліцензію оператора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні