Категорія
Новини
Дата

В Ужгороді відкриють найбільший ТРЦ у Закарпатській області

Наприкінці 2024 року в Ужгороді розпочне роботу чотирирівневий ТРЦ «Україна» із супермаркетом ALMA, кінотеатром і ресторанами. Forbes дізнався, хто будує обʼєкт та яку багаторічну історію він має.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Загальна площа нового ТРЦ становитиме понад 20 000 кв. м, що зробить його найбільшим торговим об’єктом у регіоні», – розповів Андрій Лотоцький, гендиректор компанії Retail & Development Advisor (RDA), яка виступає ексклюзивним брокером майбутнього об’єкта. 
  • Продуктовим якірним орендарем ТРЦ «Україна» стане супермаркет ALMA на 2000 кв. м. Мережа, що обʼєднує 17 магазинів у Закарпатській області. 
  • Також у ТРЦ анонсували відкриття магазинів національних та міжнародних операторів, сучасного кінотеатру преміум-класу, ресторанів і зони фуд-корту. 
  • Вже добудовано частину каркасу майбутнього торгово-розважального центру, повідомляють у RDA. Відкриття ТРЦ «Україна» планується в четвертому кварталі наступного року, зазначив Лотоцький.
  • Девелопер проєкту – компанія «Феба», йдеться в огляді торговельної нерухомості UTG. У 2017 році представник «Феби» Артем Німенко розповідав в ефірі телеканала «М-студіо» про початок будівельних робіт нового ТРЦ. 

Контекст

Новий ТРЦ «Україна» в Ужгороді розташується на площі Кирила і Мефодія, що на проспекті Свободи, неподалік від історичного центру міста. За цією адресою з 1985 року працював універмаг «Україна», який у 2016 році знищила пожежа. Хоча до оперативно-рятувальної служби Закарпаття повідомлення про пожежу надійшло, гасити її почали лише об 11:05 і ліквідовували протягом двох з половиною годин, йдеться на сайті Управління ДСНС України у Закарпатській області.

«Універмаг вигорів ущент», – розповідав в ефірі місцевого телеканала один із власників магазину, якому дозволили після пожежі зайти всередину. 

За попередніми розрахунками RDA, показник відвідуваності нового ТРЦ сягатиме 20 000 покупців на день.

«Україна» – не перший ТРЦ, відкритий на заході країни у 2023 році. У серпні в Івано-Франківську почала роботу друга черга ТРЦ «Велес» загальною площею 43 000 кв. м. Також, за даними RAU, за першу половину 2023 року ввели в експлуатацію ТРЦ «Вектор» у Трускавці (GBA – 12 000 кв. м), Park у Дрогобичі (11 800 кв. м) і Baobab у Луцьку (6500 кв. м).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні