Категорія
Новини
Дата

ВАКС відправив Пашинського під варту з альтернативою застави в понад 272 млн грн

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Сергію Пашинському у справі про викрадення так званих нафтопродуктів Курченка. Суддя озвучила рішення 26 лютого.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Суд відправив Сергія Пашинського під варту до 25 квітня із альтернативою застави у 272,52 млн грн.
  • ВАКС ухвалив таке рішення у справі майже 10-річної давнини про викрадення так званих нафтопродуктів Курченка.
  • Слідство підозрює Пашинського у порушенні двох статей Кримінального кодексу України – створення злочинної організації та розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем.

Контекст

На початку 2014-го тодішній власник Одеського нафтопереробного заводу Сергій Курченко, тікаючи з України слідом за Віктором Януковичем, залишив по собі майже 100 000 т нафтопродуктів. 

За даними слідства, у 2014-му Сергій Пашинський, обіймаючи посаду в.о. глави Адміністрації президента, посприяв тому, щоб «нафтопродукти Курченка» реалізовувало держпідприємство «Укртранснафтопродукт», яке опинилося під контролем Сергія Тищенка. В ході судового розгляду прокурор наводив докази причетності Пашинського до продажу нафтопродуктів держкомпанією за заниженими цінами приватним компаніям Тищенка.

З осені 2014-го до 2016 року Тищенко начебто неодноразово привозив Пашинському готівку, розповів Forbes співрозмовник у НАБУ на умовах анонімності, адже не уповноважений оприлюднювати ці дані. «Це брехня, – заперечував Пашинський. – Мені образливо це чути».

12 лютого представники НАБУ і СБУ прийшли з обшуками до Пашинського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні