Категорія
Новини
Дата

Вартість газової компанії індійського мільярдера Адані обвалилася на 76% за місяць

Ринкова вартість газової компанії індійського бізнесмена Гаутама Адані Adani Total Gas з моменту публікації розслідування Hindenburg Research впала на 76%. Загалом капіталізація компаній конгломерату з 24 січня обвалилася більш ніж на $135 млрд, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Обвал котирувань продовжився навіть після рішення біржі зменшити максимальну амплітуду внутрішньоденного коливання ціни з 20% до 5%. 20 лютого папери Adani Total Gas завершили торги зниженням на 5% до 925,1 індійської рупії ($11,19). На попередніх 16 торгових сесіях акції також показували максимально можливе падіння.
  • Adani Total Gas найсильніше постраждала після виходу звіту американської дослідницької компанії Hindenburg Research. До його публікації вона була найдорожчою компанією у бізнес-імперії Адані. Тепер компанія опустилася на друге місце.
  • Консалтингова компанія Piper Serica Advisors зазначає, що додатковий тиск на акції знижує ціни на газ у Європі. Ще одним негативним фактором стало рішення французької енергетичної компанії TotalEnergies призупинити реалізацію багатомільярдного плану виробництва зеленого водню спільно з Adani Group.
Вартість газової компанії індійського мільярдера Адані обвалилася на 76% за місяць /Фото 1

Контекст

Hindenburg Research зазначала, що ціна акцій газового гіганта до публікації доповіді більш ніж на 90% перевищувала їхню справедливу вартість. Серед проблем згадувалася висока закредитованість бізнесу.

Папери Adani Group дешевшають через масовий розпродаж. Інвестори почали позбавлятися акцій конгломерату після виходу 24 січня звіту дослідницької компанії Hindenburg Research, що спеціалізується на коротких продажах. У ньому Hindenburg Research описала численні корпоративні зловживання у компаніях Adani. Індійський мільярдер Гаутам Адані, який мав статус найбагатшої людини в Азії, вибув із «десятки» Forbes

Adani Group категорично відкинула звинувачення та погрожувала судовим позовом. У спростуванні компанія назвала звинувачення не просто необґрунтованою атакою на якусь конкретну компанію, а «навмисною атакою на Індію та історію її зростання». Hindenburg Research звинуватив Adani Group у тому, що вона одягається в індійський прапор, «систематично грабуючи націю».

Падіння акцій Adani слідує за приголомшливим зростанням в останні роки, включаючи одні з найбільших прибутків в Азії у 2022 році. Пʼятирічне зростання Adani Enterprises перевершило навіть показники таких компаній, як Tesla, і вивело Адані з відносної невідомості до лав найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні