«Укренерго» заживила майже всіх з 1,5 млн споживачів, які залишилися без світла. /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» заживила майже всіх з 1,5 млн споживачів, які залишилися без світла. Запроваджено тимчасові відключення

«Укренерго» заживила майже всіх з 1,5 млн споживачів, які залишилися без світла. Фото Shutterstock

НЕК «Укренерго» вдалося заживити майже 1,5 млн споживачів, які залишилися без світла після чергової масштабної атаки Росії на енергетичну інфраструктуру минулого тижня. Про це сказав голова правління компанії Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону «Єдині новини». У Києві та ще семи областях України у понеділок запроваджені тимчасові відключення електропостачання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Залишається складною ситуація в Черкаській та Кіровоградській областях, в деяких населених пунктах Хмельниччини та Рівненщини, зазначив голова «Укренерго». За його словами, зараз енергетики продовжують працювати, щоб повністю вирішити проблему з відновленням енергопостачання в цих регіонах. 
  • «Деякі бригади «Укренерго» працюють більше доби, люди втомлені, але ми не зупинимося, поки не відновимо енергопостачання для всіх наших громадян», – сказав він.
  • Кудрицький зазначив, що «Укренерго» спільно з операторами розподільчих мереж (обленерго) проаналізують, як застосовуються графіки аварійних відключень для споживачів, щоб зробити їх більш зручними та справедлевими для громадян.
  • Голова «Укренерго» наголосив, що сам факт запровадження відключень свідчить про те, що ситуація знаходиться під контролем, оскільки відключення і є саме інструментом для балансування, який, імовірно, застосовуватиметься й надалі.
  • Кудрицький закликав споживачів до суворої економії електроенергії, особливо в піковий вечірній час.
  • У Києві та ще семи областях України у понеділок запроваджені тимчасові відключення електропостачання, необхідні для ремонту пошкодженого внаслідок російських обстрілів обладнання.
  • Відключення стосуватимуться Харківської, Полтавської, Сумської областей. При цьому найбільший обсяг обмеження буде застосовано у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях.

Контекст

22 жовтня російські війська масовано обстріляли ракетами енергетичні об’єкти західних регіонів України. Повітряні сили ЗСУ збили 18 крилатих ракет. Масштаб пошкоджень енергетичної інфраструктури під час обстрілів 22 жовтня співставний або може перевищувати наслідки атаки 10–12 жовтня, повідомили в «Укренерго». 

У результаті обстрілів вимушено застосовані обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, росіяни здійснили масований ракетний обстріл 22 жовтня о 7:00. Атакували щонайменше 10 літаками стратегічної авіації Ту-160 та Ту-95 з району Волгодонська Ростовської області. Випущено 17 крилатих ракет Х-101 (Х-555).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні