Категорія
Новини
Дата

Велика Британія зупиняє виплати закордонної допомоги, побоюючись перевитрат у бюджеті – Bloomberg

Велика Британія тимчасово зупинила закордонну фінансову допомогу, яка не вважається критичною, через побоювання щодо зростання тиску на державний бюджет, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Міністерство закордонних справ повідомило деяких співробітників, що заморожування необхідне, тому що кризи, включно з війною Росії в Україні, призвели до додаткових витрат, а отже, уряд ризикує перевитратити кошти, повідомили джерела.
  • Тож будь-які платежі на суму понад 1 млн фунтів стерлінгів ($1,2 млн) заборонені, тільки якщо вони не критичні для життя або якщо їх блокування не призведе до додаткових витрат. За словами джерел, нові контракти й діяльність, повʼязані з угодами, які ще не набули чинності, також припиняються.
  • У заяві уряду йдеться, що «нині він надає пріоритетної уваги фінансуванню необхідної закордонної допомоги, як-от надання гуманітарної допомоги народу України».
  • Нові правила діють до осені, коли новий премʼєр-міністр зможе ухвалювати рішення про припинення або поновлення деяких виплат допомоги, сказав один зі співрозмовників агентства. 

Контекст

Раніше Велика Британія вирішила скоротити свій бюджет допомоги до 0,5% від валового національного доходу з 0,7%, щоб допомогти відновити дефіцит бюджету після пандемії Covid. Скорочення, яке здійснив тодішній канцлер скарбниці Ріші Сунак, оцінювалося приблизно в 4 млрд фунтів.

Наразі Сунак змагається з міністеркою закордонних справ Ліз Трасс за місце Бориса Джонсона на посаді премʼєр-міністра та лідера Консервативної партії. Переможця має бути оголошено 5 вересня.

Міністри, як і дотепер, підтримують цільовий показник видатків на рівні 0,5% із поверненням до 0,7%, «коли дасть змогу фінансова ситуація», повідомили в уряді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні