Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада розблокувала підписання законопроєкту про підвищення податків

1 хв читання

Верховна Рада відхилила всі 13 постанов, які блокували законопроєкт №11416-д про підвищення податків. Про це 14 жовтня повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі

  • Рішення парламенту дозволить спочатку спікеру Верховної Ради, а потім президенту підписати законопроєкт. «Я думаю, це буде у найближчі дні», – написав Железняк у себе в телеграм-каналі.
  • Закон набирає чинності з наступного дня після опублікування, «тому це як мінімум завтра-післязавтра», – прогнозує нардеп.

Контекст

17 вересня Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №11416-д про підвищення податків у першому читанні. Напередодні до тексту законопроєкту повернули норму про підвищення податку на банки. Також документ містить норму про встановлення ставки податку на прибуток для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%.

4 жовтня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати за законопроєкт №11416-д про підвищення податків у другому читанні.

9 жовтня Головне юридичне управління Верховної Ради визнало окремі норми законопроєкту №11416-д про підвищення податків такими, що не відповідають Конституції України.

10 жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №11416-д про підвищення податків. Водночас депутати не проголосували правку, яка підвищувала військовий збір із доходів фізосіб та його запровадження для ФОПів. Не підтримав парламент і підвищення військового збору для військових, який залишився на рівні 1,5%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд