Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада відмовилася від повернення повного оподаткування пального

Верховна Рада відмовилася від ініціативи повернути акцизний податок на пальне та 20% ПДВ, повідомив перший заступник голови профільного комітету Ярослав Железняк.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Із законопроєкту №7311 до другого читання виключили норми щодо повернення повного оподаткування ввезення нафтопродуктів. 
  • Знижений ПДВ та відсутність акцизу на пальне залишаються, зазначив Железняк.

Контекст

15 березня Верховна Рада скасувала акциз на пальне, а ставку ПДВ по цих позиціях зменшила з 20% до 7%. 

24 квітня у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким передбачалося скасування 7%-вого ПДВ на ввезення пального й нульового акцизу на постачання бензину та скрапленого газу.

Скасування пільгового оподаткування призведе до зростання цін на бензин та дизель як мінімум на 10-12 грн/л – до 45 грн/л та 48 грн/л за нинішньої ціни у 34,10 грн/л та 38,7 грн/л відповідно, вважає директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн. Крім того, за його словами, дефіцит пального змушує окремих учасників ринку ігнорувати рекомендації уряду. «Тому бензин реально вже 40 грн/л, а дизпальне – 45 грн/л. Тобто з повною ставкою податків реальна ціна злетить мінімум до 52 грн/л та 55 грн/л», – прогнозує експерт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні