Категорія
Новини
Дата

«Відчує уся галузь». «Фактор-Друк» очікує скорочення потужності друкарень на 30-40% після обстрілу типографії у Харкові

1 хв читання

Наслідки ракетного удару по друкарні у Харкові відчує уся галузь, повідомив в ефірі «Радіо Свобода» власник поліграфічного комбінату «Фактор-Друк» Сергій Політучий. За його словами, відновити зруйноване обстрілом виробництво друкарні Vivat у Харкові буде неможливо без підтримки держави і міжнародної спільноти.

Унаслідок удару Росії по типографії «Фактор Друк» у Харкові 23 травня загинули люди і згоріли 50 000 книг.

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

Ключові факти

  • За словами Політучого, атака РФ матиме наслідки на всю галузь книговидавництва в Україні, оскільки через безпекову й енергетичну ситуацію у Харкові місцеві друкарні й так працювали не на повну і не забезпечували потреби всіх видавництв.
  • «Склалася ситуація, коли всі сукупні потужності друкарень України вже не могли забезпечити потреби видавництв. З руйнуванням нашої типографії сукупна потужність зменшиться не менш ніж на 30-40%», – сказав він.
  • Власник поліграфічного комбінату зазначив, що «Фактор-Друк» друкував до 50% всіх підручників в Україні. 
  • «І тому як це будемо робити завтра, я на зараз не знаю. І я розумію, що без підтримки і міжнародної спільноти, і держави це питання буде вирішити дуже важко», – сказав Політучий.
  • Водночас навіть із допомогою відновлення роботи друкарні може зайняти щонайменше кілька місяців, сказав він.
  • Стосовно можливості релокації друкарні до більш безпечних регіонів України, Політучий зазначив, що вона – дуже дороговартісна. Крім того, за його словами, в інших областях України такі підприємства можуть відчути брак спеціалістів у цій галузі.

Контекст

Останні місяці РФ майже щодня завдає ракето-дронових ударів та атакує Харків КАБами. Напередодні ворог вдарив по типографії «Фактор-Друк»

За даними засновника і президента Групи компаній «Фактор» Сергія Політучого, семеро загиблих та 16 травмованих. Понад 1000 квадратних метрів палітурного цеху вигоріли вщент разом з унікальним обладнанням, написав підприємець на сторінці у Facebook.

Типографія «Фактор-друк» входить до групи компаній «Фактор» разом із видавництвом і книгарнями Vivat. Там друкувалися книжки практично усіх українських видавництв, йдеться у повідомленні в офіційному телеграм-каналі книгарні Vivat.

23 травня російські війська завдали близько десяти ударів по цивільній інфраструктурі Харкова. Крім друкарні окупанти вдарили по транспортній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні