Категорія
Новини
Дата

«Відновляться протягом 30 хвилин». У «Київстар» пояснили причину збою та повідомили, коли відновляться звʼязок та інтернет

1 хв читання

У роботі деяких сервісів мережі найбільшого оператора «Київстар» 19 вересня стався збій. Роботи з відновлення працездатності мережі тривають, повідомила Forbes Ukraine пресслужба компанії.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • 19 вересня у роботі «Київстар» відбувся збій – у деяких регіонах не працювали мобільний звʼязок та інтернет. Такі проблеми, зокрема, спостерігалися в Харківській області, Черкасах, Кривому Розі, Чернігові та області, Запоріжжі, Кіровоградській області тощо.
  • Причина – технічний збій, пояснили Forbes у пресслужбі компанії. «Фахівці «Київстару» локалізували проблему та оперативно приступили до усунення наслідків. Роботи з відновлення працездатності мережі тривають», – ідеться у відповіді.
  • У роботі послуг голосового звʼязку та інтернету в східних та північних регіонах України все ще можуть виникати деякі складнощі, додали в пресслужбі. «Протягом 30 хвилин вони будуть усунуті», – зазначається у відповіді.

Контекст

Лідер ринку «Київстар» закінчив другий квартал із 23,4 млн абонентів, що на 2,8% менше, ніж у аналогічному періоді 2023-го. 

За два квартали компанія оговталася від наслідків кібератаки, які призвели до падіння доходу на 14,1% і EBITDA на 26,3%. «Після першого кварталу буде підведено остаточну риску, і на інші періоди наслідки кібератаки не впливатимуть», – казав президент оператора Олександр Комаров в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» в травні 2024-го.  

Прогноз справдився. Дохід оператора виріс на 9,5% – до 9,4 млрд грн. EBITDA збільшилася на 9,8% – до 5,6 млрд грн. Маржа EBITDA виросла на 0,2% – до 59,3%. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд