Категорія
Новини
Дата

«Війна в Україні – трагедія, її треба зупинити». Російський мільярдер Мельниченко засудив вторгнення РФ в Україну

Російський підприємець Андрій Мельниченко, восьмий у рейтингу мільярдерів Росії від Forbes, засудив війну в Україні та сказав, що вона загрожує глобальною продовольчою кризою. Раніше проти війни виступили й інші великі російські бізнесмени.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Росіянин Андрій Мельниченко, основний бенефіціар міжнародного виробника добрив «Єврохім», назвав війну в Україні трагедією і закликав зупинити її.
  • За його словами, війна може закінчитися глобальною продовольчою кризою, оскільки ціни на добрива в усьому світі вже надто високі для багатьох фермерів.
  • Мельниченко народився у Білорусі, але має маму з України.
  • Окрім нього, ще декілька найбагатших бізнесменів Росії публічно закликали до миру після того, як президент Володимир Путін почав війну в Україні. Серед них: Михайло Фрідман, Петро Авен і Олег Дерипаска.

Контекст

Австралія ввела санкції проти 33 російських бізнесменів через війну України з Росією. До австралійського санкційного списку увійшли мільярдер Роман Абрамович, директор «Газпрому» Олексій Міллер та засновник «Альфа-Груп» Михайло Фрідман. Мельниченко входить до списку осіб, на яких діють санкції ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні