Категорія
Новини
Дата

Власник виробника «Карпатської Джерельної» розповів Forbes, навіщо йому бренд «Моршинської»

Компанія «Карпатські мінеральні води» планує швидко адаптувати свою стратегію розвитку, зважаючи на ситуацію з управлінням IDS Ukraine. Про це написав власник компанії Сергій Устенко у відповідь на запит Forbes. Його компанія, яка виробляє мінеральну воду «Карпатська Джерельна», виграла конкурс на управителя для арештованих корпоративних прав IDS Ukraine.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Устенко зауважує, що його компанія більше фокусуватиметься на своєму проєкті. «Ми вже багато років поспіль розвиваємося швидше ринку й IDS, і результати роботи під час війни ще раз показали, що наша стратегія ефективна», – пише він. За його словами, загальні продажі виробника у 2022 році зросли на 60%, зокрема, безалкогольні напої у пляшках збільшилися на 24%. 
  • «Карпатські мінеральні води» входить до трійки найбільших гравців на ринку мінеральної та бутильованої води. Її частка останні два роки близька до 6–8%, оцінюють у консалтинговій компанії Pro-Consulting. За даними маркетингової компанії Nielsen, частка бізнесу в роздрібних мережах за 11 місяців 2022-го становила 8,4%, повідомив власник компанії. 
  • Устенко також зауважує, що у держави немає і не може бути компетенцій, щоб ефективно керувати заарештованими активами підсанкційних осіб. «Це управління не подарунок, а саме виклик воєнного часу», – написав він. Він каже, що приватні оператори з відповідним рівнем компетенцій мають допомогти країні.
  • «Актив буде ефективно управлятись на користь держави, – каже він. – Припускаю, що команда витратить багато часу й ресурсів, який ми могли б використовувати для розвитку «Карпатських мінеральних вод». Ми свідомо прийняли цей виклик».
  • Щодо ймовірних судових суперечок, які можуть виникнути, в Устенка нейтральна позиція: «У кожного акціонера є можливість звернутися до суду, щоб відстоювати свої права, якщо вони вважають, що держава їх порушила», – написав він. 
  • Детальніше про це читайте тут.

Контекст 

10 лютого АРМА оголосило конкурс на управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінеральних вод торгових марок «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi. Документи для участі у цьому конкурсі подало десять учасників, одна з компаній подала документи після закінчення дедлайну. 

13 березня АРМА повідомило, що знайшло управителя для арештованих корпоративних прав IDS Ukraine. Корпоративними правами управлятиме конкурент – «Карпатські мінеральні води». В IDS Ukraine планують оскаржувати результати конкурсу АРМА.

Компанія «Карпатські мінеральні води» заснована у 1996 році, належить підприємцю Сергію Устенку. Виробник має завод у селі Струтин на Львівщині. Окрім мінеральної води «Карпатська Джерельна», на ньому випускають солодку воду «Соковинка» та енергетичний напій Dragon. Виручка компанії у 2021 році, за даними YouControl, становила 112 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні