Категорія
Новини
Дата

Власник виробника «Карпатської Джерельної» розповів Forbes, навіщо йому бренд «Моршинської»

1 хв читання

Компанія «Карпатські мінеральні води» планує швидко адаптувати свою стратегію розвитку, зважаючи на ситуацію з управлінням IDS Ukraine. Про це написав власник компанії Сергій Устенко у відповідь на запит Forbes. Його компанія, яка виробляє мінеральну воду «Карпатська Джерельна», виграла конкурс на управителя для арештованих корпоративних прав IDS Ukraine.

Ключові факти

  • Устенко зауважує, що його компанія більше фокусуватиметься на своєму проєкті. «Ми вже багато років поспіль розвиваємося швидше ринку й IDS, і результати роботи під час війни ще раз показали, що наша стратегія ефективна», – пише він. За його словами, загальні продажі виробника у 2022 році зросли на 60%, зокрема, безалкогольні напої у пляшках збільшилися на 24%. 
  • «Карпатські мінеральні води» входить до трійки найбільших гравців на ринку мінеральної та бутильованої води. Її частка останні два роки близька до 6–8%, оцінюють у консалтинговій компанії Pro-Consulting. За даними маркетингової компанії Nielsen, частка бізнесу в роздрібних мережах за 11 місяців 2022-го становила 8,4%, повідомив власник компанії. 
  • Устенко також зауважує, що у держави немає і не може бути компетенцій, щоб ефективно керувати заарештованими активами підсанкційних осіб. «Це управління не подарунок, а саме виклик воєнного часу», – написав він. Він каже, що приватні оператори з відповідним рівнем компетенцій мають допомогти країні.
  • «Актив буде ефективно управлятись на користь держави, – каже він. – Припускаю, що команда витратить багато часу й ресурсів, який ми могли б використовувати для розвитку «Карпатських мінеральних вод». Ми свідомо прийняли цей виклик».
  • Щодо ймовірних судових суперечок, які можуть виникнути, в Устенка нейтральна позиція: «У кожного акціонера є можливість звернутися до суду, щоб відстоювати свої права, якщо вони вважають, що держава їх порушила», – написав він. 
  • Детальніше про це читайте тут.

Контекст 

10 лютого АРМА оголосило конкурс на управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінеральних вод торгових марок «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi. Документи для участі у цьому конкурсі подало десять учасників, одна з компаній подала документи після закінчення дедлайну. 

13 березня АРМА повідомило, що знайшло управителя для арештованих корпоративних прав IDS Ukraine. Корпоративними правами управлятиме конкурент – «Карпатські мінеральні води». В IDS Ukraine планують оскаржувати результати конкурсу АРМА.

Компанія «Карпатські мінеральні води» заснована у 1996 році, належить підприємцю Сергію Устенку. Виробник має завод у селі Струтин на Львівщині. Окрім мінеральної води «Карпатська Джерельна», на ньому випускають солодку воду «Соковинка» та енергетичний напій Dragon. Виручка компанії у 2021 році, за даними YouControl, становила 112 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні